Zabava

Una film: najave filmova za januar i februar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Una film: najave filmova za januar i februar – Predstavljamo vam filmove koje će Una film distribuirati u januaru i februaru 2018. godine.

SMANJIVANJE (DOWNSIZING)

U kinima od 04. januara

Režija: Alexander Payne

Uloge: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, and Kristen Wiig

Žanr: drama, komedija

Studio: Paramount Pictures

“Smanjivanje” nam govori o tome šta bi se desilo da, kao što je u filmu norveški naučnik izumio, postoji formula koja smanjuje ljude na visinu od desetak centimetara. Tako smanjeni, ljudi shvataju koliko iznose troškovi života u novom okruženju. Uz obećanje da će imati bolji život, jedan sasvim običan čovjek, Matt Damon) sa suprugom Audrey (Kristen Wiig) donosi odluku da napusti svoj stresni život u Omahi, da se smanji i preseli u novu, malu zajednicu. Taj izbor pokrenut će lavinu novih izazova i životnih avantura.

Trailer filma pogledajte putem linka:

NAJMRAČNIJI ČAS (DARKEST HOUR)

U kinima od 11. januara 2018.

Režija: Joe Wright

Uloge: Gary Oldman, Kristen Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn

Žanr: drama

Scenario: Anthony McCarten

Studio: Universal Pictures

NAJMRAČNIJI ČAS je uzbudljiva i inspirativna istinita priča koja počinje uoči Drugog svjestkog rata, kada Winston Churchill (Gary Oldman, nominovan za Oskara) samo nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči sa jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka: da istraži pogodnosti mirovnog sporazuma sa nacističkom Njemačkom ili da bude odlučan u borbi za ideale i slobodu svog naroda. Dok nezaustavljive Njemačke trupe prolaze Zapadnom Evropom i prijetnja od invazije je neizbježna, javnost je nespremna, kralj je skeptičan, a iz njegove stranke se organizuju zavjere i spletke, Churchill mora izdržati svoj najmračniji čas, okupiti naciju i pokušati da promijeni tok svjetske historije.

Trejler filma pogledajte putem linka:

PATULJCI SA NASLOVNIH STRANA

U kinima od 25. januara 2018. godine

Režija: Milorad Milinković

Uloge: Gordan Kičić, Olga Odanović, Milena Radulović, Jelena Đukić, Boris Milivojević, Tamara Krcunović, Novak Radulović, Marko Gvero, Aleksandar Radojičić, Rale Milenković, Ljuba Bandović

Žanr: komedija

Scenario: Milorad Milinković

Direktor fotografije: Dimitrije Joković

Scenograf: Aleksandar Veljanović

Kostimograf: Dragana Lađevac

Producent: Predrag Bajčetić

Produkcijska kuća: Bombona Production

Ko-produkcija: Taramount film; Livada produkcija

Nikolin život počinje da se mijenja u trenutku kada smišlja kako da od mlade djevojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvijezdu. Smještaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: je li sve to ustvari namještaljka, skrivena kamera koju podmeću njemu? Kada se uvjeri da su određene okolnosti ipak stvarne, prinuđen je da spašava sopstvenu kožu na način na koji jedino i zna… pomoću reality programa. Ali, on mora da razluči najvažnije: da li je cijeli njegov život jedan veliki reality? I šta je u svemu stvarno, a šta samo izmišljotina koja donosi rejtinge? Nikola (Gordan Kičić) ima četrdesetak godina i vodeća je zvijezda reality programa koji se zove ’’Tri minuta slave’’. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vrijeđa ljude koji se na taj šou prijave, i zbog toga je jako cijenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne riječi magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge reality formate, kao i razne skrivene kamere. Njegov život je reality program. Njegov najbolji prijatelj Zoran (Boris Milivojević) je vlasnik agencije koja se bavi proizvodnjom raznih reality formata, a žena njegovog prijatelja Mira (Tamara Krcunović) je njegova jedina ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna.

Trejler filma pogledajte na linku:

KLOVERFILD – BOŽIJA ČESTICA (GOD PARTICLE)

U kinima od 01. februara 2018.

Režija: Julius Olah

Uloge: Chris O’Dowd, Eliyabeth Debicki, Gugu Mbatha-Raw, Daniel Bruhl

Scenario: Oren Uziel, Doug Jung

Žanr: horor, misterija

Studio: Paramount

U posljednjem pokušaju da spriječe treći svjetski rat, američki naučnici će probati da stvore obnovljivi izvor energije u super sudaraču koji se nalazi u svemirskoj stanici, ali će slučajno izazvati katastrofalne posljedice kad Zemlja nestane, a misteriozne anomalije se ukrcaju na njihov svemirski brod…

PUTNIK (THE COMMUTER)

U kinima od 01. februara 2018.

Režija: Jueme Collet – Serra

Uloge: Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson

Scenario: Byron Willinger, Philip de Blasi

Žanr: triler, drama

Trajanje: 104 minuta

Napeta filmska priča o biznismenu koji biva uhvaćen u kriminalnim radnjama, jednog naizgled običnog dana, kada se vraćao kući sa posla.

Trailer filma nalazi se na linku:

PEDESET NIJANSI – OSLOBOĐENI (FIFTY SHADES FREED)

Premijera 07. februar 2018.

U kinima od 8. februara 2018.

Režija: James Foly

Uloge: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Eric Johnson, Rita Ora

Scenario: Niall Leonard, po romanu E.L. James

Žanr: Drama

Studio: Universal

Jamie Dornan i Dakota Johnson se vraćaju kao Christian Grey i Anastasia Steele u „Pedeset nijansi – Oslobođeni“, trećem nastavku filmskog fenomena zasnovanog na svjetskom bestseleru „Pedeset nijansi“. Poslije ogromnog uspjeha filmova iz 2015. i 2017. godine, koji su zaradili preko 950 miliona dolara širom svijeta, novi nastavak stiže pred Dan zaljubljenih 2018. godine!

“Pedeset nijansi – Oslobođeni” režira James Foly, redatelj drugog nastavka. Scenario i ovoga puta ponovo potpisuje Niall Leonard, a zasnovan je na svetskom bestseleru spisateljice.

Trailer pogledajte putem linka:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno