Zabava

UNA film: najava filmova za februar i mart

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UNA film: najava filmova za februar i mart – Predstavljamo vam filmove koje će UNA FILM distribuirati u februaru i martu 2019. godine.

SRETAN DAN SMRTI 2 (HAPPY DEATH DAY 2 U)

U kinima od 14. februara 2019. godine

Režija: Christopher Landon

Uloge: Jessica Rothe

Scenario: Christopher Landon

Žanr: Triler

Studio: Universal Pictures

Trajanje: 100 minuta

Jessica Rothe predvodi ekipu u nastavku filma punog neočekivanih obrta i zapleta, koji je oduševio publiku 2017. godine. Ovoga puta, naša junakinja, Tri, shvatit će da je umiranje iznova i iznova mnogo lakše od izazova koji tek slijede i opasnosti koja ih vreba.

Producent i redatelj prvog filma, Jason Blum i Christopher Landon, vratili su se da naprave novo poglavlje, SRETAN DAN SMRTI 2.

Trailer filma možete pogledati putem linka:

SPOKOJ (SERENITY)

U kinima od 21. februara 2019. godine

Režija: Steven Knight

Uloge: Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Diane Lane, Jason Clarke

Žanr: Triler, drama

Trajanje: 106 minuta

Steven Knight, čuveni i priznati scenarista i redatelj, predvodi ekipu vrhunskih glumaca u svom najnovijem ostvarenju, na čijem čelu su dobitnici Oskara, Matthew McConaughey i Anne Hathaway. Misteriozna prošlost kapetana jednog ribarskog broda neočekivano se vraća i progoni ga. U isto vrijeme prati ga i bivša supruga, očajnički moleći za pomoć, zaljubljujući se u novu stvarnost, koja možda i nije onakva kako je ona vidi.

Trailer filma možete pogledati putem linka:

INSTANT PORODICA (INSTANT FAMILY)

U kinima od 21. februara 2019. godine

Režija: Sean Anders

Uloge: Isabela Moner, Mark Wahlberg, Rose Byrne, Octavia Spenser

Scenario: Sean Anders, John Morris

Žanr: Komedija

Studio: Paramount Pictures

Topla i emotivna filmska priča o paru čiji život kreće drugačijim tokom od trenutka kada usvoje troje djece. Pete i Ellie, kako bi popunili prazninu u svom braku, odlučuju da posjete centar za usvajanje djece. Dvoje socijalnih radnika pomažu im u koracima koje je neophodno preduzeti da bi mogli da usvoje dijete. Odlaze na druženje organizovano da bi se budući roditelji i djeca bolje upoznali i tu sreću tinejdžerku, koja im govori kako skoro niko ne želi da usvoji dijete tih godina. Zainteresovani za njenu priču, Pete i Ellie saznaju da je djevojčicina majka narkoman, da je trenutno u zatvoru i da je zapalila kuću, a da tinejdžerka Lizzy ima mlađeg brata i sestru. Iako to sve djeluje kao ogroman izazov, bračni par odlučuje da ih sve bolje upozna i poziva u svoj dom, na porodičnu večeru povodom Dana zahvalnosti i tu sve počinje.

Trailer filma možete pogledati putem linka:

KAKO DA DRESIRATE SVOG ZMAJA 3 (HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 3)

U kinima od 07. marta 2019.

2D i 3D, sinhronizovano i titlovano

Režija: Dean DeBlois / Režija sinhronizacije: Milan Antonić

Glasovi: Miloš Đuričić, Milena Živanović, Aleksandar Srećković Kubura, Valentina Pavličić, Predag Damnjanović, Marko Marković, Marija Mikić, Željko Maksimović

Scenario:  Dean DeBlois, Cressida Cowell

Bazirano na knjizi Kako da dresirate svog zmaja

Žanr: Epska animirana avantura

Studio: Universal Pictures

Iz studija DreamWorks Animation stiže nam epska animirana avantura o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati. Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvorit će se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Kino publika imat će priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena!

Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kojem naši junaci žive suočit će se sa najmračnijom prijetnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svijet za koji su mislili da postoji samo u mitovima.

Trailer filma možete pogledati putem linka:

MI (US)

U kinima od 21. marta 2019.

Režija: Jordan Peele

Glasovi: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon, Noelle Sheldon

Scenario:  Jordan Peele

Žanr: Horor, triler

Studio: Universal Pictures

Nakon što je svojim debitantskim filmom ”Bježi!“ poslao inpuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Jordan Peele, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao.

Film MI je smješten u sadašnjost, na legendarnu obalu Sjeverne Kalifornije.  Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Nyong’o, kao žena koja se vraća na mjesto kraj obale mora gdje je odrastala, sada sa mužem (Winston Duke iz Crnog pantera) i dvoje djece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida osjeća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.

Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Wilsonovi su primijetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. “MI” je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

Trailer filma je na linku:

MIA I BIJELI LAV (MIA AND THE WHITE LION)

U kinima od 21. marta 2019.

Režija: Gilles de Maistre

Uloge: Melanie Laurent, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton

Scenario: Prune de Maistre, William Davies

Žanr: Avantura

Trajanje: 98 minuta

Emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade djevojke i bijelog lava, snimana preko tri godine i njenog nevjerovatnog putovanja kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom.

Trailer filma nalazi se na linku:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno