Zabava

UNA film: Filmovi na 29. Sarajevo Film Festivalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliko nam je zadovoljstvo da vam predstavimo filmove koji će u distribuciji Una filma biti prikazani na ovogodišnjem 29. SARAJEVO FILM FESTIVALU u periodu od 11. do 18. augusta!

Četiri filmska ostvarenja koja nam govore o životu, odrastanju, ljubavi, borbi, snovima, pravdi, proslavljenih i nagrađivanih reditelja, uz najvoljenije holivudske i evropske glumce, našli su svoje mjesto na repertoaru ovogodišnjeg Sarajevo film festivala.

Budite dio manifestacije koja na najbolji mogući način slavi filmsku umjetnost!

AMANET – 12.08. – Cineplexx 3 – 18:00

Bosna i Hercegovina / Priča počinje u malom selu u srednjoj Bosni 1989. godine, kada se Asad, momak od 25 godina, vraća sa školovanja u želji da se oženi svojom ljubavi iz djetinjstva. Ne znajući da njegov sin već ima bračne planove, otac Agan dogovara brak svoga sina sa ocem druge djevojke, koju Asad i ne poznaje. Nakon iznenadne očeve smrti cijelo selo počinje podsjećati Asada na njegov amanet ocu, a do tada dosadna svakodnevnica u selu postaje dinamično i komično razotkrivanje svih likova i njihovih individualnih priča.

Režija:
Mirza Begović
Pisci:
Nijaz Begović
Mirza Begović
Producenti:
Nevres Softić
Mirza Begović
Trailer:

INFINITY POOL – 12.08. – Meeting Point – 23:00  / 13.08. – Cineplexx 5 – 22:00

Kanada, Mađarska, Hrvatska / U jednom izolovanom ostrvskom odmaralištu James i Em uživaju u savršenom odmoru, prekrasnim plažama, fantastičnom osoblju i sunčanju. Na nagovor zavodljive i misteriozne Gabi, njih dvoje napuštaju odmaralište i zatiču se u okruženju punom nasilja, hedonizma i neopisivog užasa. Tragična nesreća suočava ih s politikom nulte tolerancije za kriminal: počinioci mogu biti smaknuti ili, ukoliko su dovoljno bogati, mogu posmatrati vlastitu smrt.

Režija:
Brandon Cronenberg
Piscac:
Brandon Cronenberg
Trailer:

INSIDE 17.08  – Narodno pozorište – 15:00

Grčka, Njemačka, Belgija/U potrazi za dragocjenim umjetničkim djelima, kradljivac umjetnina Nemo upada u jedan luksuzni potkrovni stan. Odmah potom sigurnosni sistem isključuje sve u stanu. A zatim se pokvari. Nemo ostaje zaključan u stanu. Na početku se nada dolasku svoga partnera u krađi, a potom dolasku zaštitara ili policije. Ili vlasnika stana. Ali niko ne dolazi. Nakon toga se moli i nada dolasku čistačice. Sluškinje. Bilo koga. Ali niko ne dolazi. Dani čekanja se pretvaraju u sedmice, a potom i mjesece. Nemo mora iskoristiti svu svoju prepredenost i inventivnost da bi preživio.

Režija:
Vasilis Katsoupis
Pisci:
Ben Hopkin
Vasilis Katsoupis
Producenti:
David Claikens
Alex Verbaere
Trailer:

ASTEROID CITY – 17.08.  Coca Cola Open Air Cinema 20:30 / U SLUČAJU KIŠE:  Skenderija – 20:30 /

Ujedinjene države/Radnja filma ASTEROID CITY smještena je u izmišljeni, pustinjski grad u Americi, oko 1955. godine. Plan i program Konvencije mladih zvjezdoznalaca / Svemirskih kadeta, koja je organizovana da udruži učenike i roditelje širom zemlje kako bi učestvovali u druženju i takmičenju, biće poremećen na spektakularan način, usljed niza događaja koji mijenjaju svijet.

Režija:
Wes Anderson
Pisci:
Wes Anderson
Roman Coppola
Producenti:
Wes Anderson
Steven Rales
Octavia Peissel
Trailer:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno