Zločini

Ukrali zvono vrijedno 18.000 u Kaknju, pa ga prodali za 500 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani ukrali zvono vrijedno 18.000 u Kaknju, pa ga prodali za 500 KM – Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kaknju potvrdio je optužnicu protiv Eldina Šehagića, zvanog Kljug i Saida Grahića, koja ih tereti da su ukrali zvono vrijedno 18.000 KM, vlasništvo katoličke vjerske zajednice.

Nakon krađe, zvono im je ispalo, polupalo se, a na kraju su ga prodali za 500 KM.

U optužnici se ističe da su ova dvojica Zeničana, u noći između 15. i 16. decembra prošle godine, s  ciljem  da  sebi  pribave protivpravnu imovinsku korist, zajednički i u dogovoru došli do betonskog zvonika u mjestu Slapnica, na području općine Kakanj.

Popeli su se na zvonik te otkinuli zvono vrijednosti 18.000 KM, koje je palo na betonsku ploču i polupalo se, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, oni su potom dijelove zvona pokupili te odnijeli.

Zatim su ih prodali u otkupnu stanicu sekundarnih sirovina u Kaknju za 500 KM, te su na taj način katoličkoj vjerskoj zajednici u mjestu Slapnica pričinili štetu od oko 18.000 KM – ističe se u optužnici koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

Optužnica, stoga, dvojicu Zeničana tereti za tešku krađu. Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, obojica optuženih su osuđivana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno