Zločini

MUP ZDK: Pronađen zasad indijske konoplje u Tešnju

MUP ZDK: Pronađen zasad indijske konoplje u Tešnju – Operativnim radom na terenu, a u okviru aktivnosti koje se poduzimaju na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanja i procesuiranja lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica S.I., rođenog 1971. godine, iz Tešnja, koje se dovodi u vezu sa neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela, službenici Policijske stanice Tešanj su u mjestu Raduša, općina Tešanj, na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i dvorišta vlasništvo lica SI.

Izvršenim pretresom, u dvorištu kuće pronađen je zasad trideset šest stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, visine od 30 do 290 cm, dok je u unutrašnjosti kuće pronađeno devet stabljika sporne biljke visine od 70 do 200 cm, te osušeni i zdrobljeni listovi sporne biljke težine 900 grama. Sporne stabljike su izuzete sa mjesta pronalaska i iste će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, radi vršenja  potrebnih vještačenja.

Nakon izvršenog pretresa navedeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Tešanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem