Zločini

FOTO: SIPA i policija u Zenici ponovo presreli dva vozila koja su krijumčarila migrante

FOTO: SIPA i policija u Zenici ponovo  presreli dva vozila koja su krijumčarila migrante – Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona večeras su na magistralnom putu M-17 presreli dva vozila u kojim se nalazilo osam migranata.

Destinacija na kojoj su večerašnji migranti trebali završiti još uvijek nije poznata, ali ovo je još jedna uspješna akcija SIPA-e i MUP-a ZDK na sprječavanju krijumčarenja migranata kroz Zeničko-dobojski kanton s obzirom da je u srijedu navečer također na magistralnom putu M-17 otkriveno deset Afganistanaca, a dvije osobe su uhapšene.

Policijske patrole vozila su večeras presrela nakon izlaza s Autoputa A1 u mjestu Antena, a vozači će u skladu sa zakonom biti procesuirani.

Zeničko-dobojski kanton nekoliko mjeseci unazad postao je samo jedna od stanica migranata na putu ka Krajini gdje žele preći granicu i nastaviti svoj put ka Evropskoj uniji.

U proteklom periodu pripadnici MUP-a ZDK vrijedno su radili na rasvjetljavanju slučajeva kao što su fizički napadi, provale u stambene i poslovne objekte i druge prijavljene slučajeve te je ranije nekoliko migranata uhapšeno i predato u nadležnosti Tužilaštva ZDK.

Autor: E.Mehić/klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem