Zenica

Uklonjeni betonski stubovi koji su napravili problem pješacima u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon kritike javnosti iz Štrosmajerove ulice u Zenici uklonjeni su betonski stubovi sa trotoara koji su napravili problem pješacima.

Nakon što je Grad Zenica krenuo u realizaciju aktivnosti postavljanja betonskih stubova na trotoarima kako bi se riješio problem stacionarnog saobraćaja, uslijedilo je i postavljanje istih u Štrosmajerovoj ulici.

Međutim, na jednom dijelu trotoara betonski stubovi su predstavljali problem za kretanje pješaka, ali i osoba sa kolicima za bebe te osobama s invaliditetom koji trotoar koriste za kretanje s invalidskim kolicima.

Nakon kritike javnosti, Mjesne zajednice Trgovišće, ali i Udruženja paraplegičara Grada Zenice, danas je izvršeno uklanjanje spornih stubova te je trotoar ponovo pristupačan za korištenje svih građana.

Dalja odgovornost je na vozačima koji bi trebali imati svijesti dovoljno da se ne parkiraju na ovom dijelu trotoara i time omoguće nesmetano kretanje pješaka.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno