Zenica

NAJAVA: Sutra protestno okupljanje u krugu Kantonalne bolnice Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavijest: Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica najavio protestno okupljanje u krugu KBZ za četvrtak, 29.12.2022. godine u 11:55h.

Pozdravljamo odluku Skupštine ZDK o rebalansu budžeta kojom su se stekli uvjeti za isplatu jednokratne pomoći budžetskim korisnicima, te vas ovim putem obavještavamo da odlukom Vlade ZDK za isplatu jednokratne pomoći svim radnicima koji se finansiraju iz budžeta ZDK, nisu obuhvaćeni radnici zaposleni u zdravstvu. Od ranije je poznato da je Sindikat zdravstva KBZ u nekoliko navrata organizirao protestna okupljanja zbog nezadovoljstva povodom neisplaćivanja pomenute pomoći, međutim do ovog trenutka, osim verbalne podrške, niko od nadležnih se nije oglasio u smislu riješenja ovog problema.

Proteklih dana smo čitali razna saopštenja bivše i sadašnje vlasti kako su svi saglasni da radnici trebaju dobiti jednokratnu pomoć kako
bi se ublažio inflacijski udar na životni standard. Ovim putem ih pozivamo da učine sve što je u njihovoj moći da i radnici zaposleni u zdravstvu, tzv “heroji u bijelom” dobiju ono što im pripada i što su sigurno najviše zaslužili, a to je isplata jednokratne pomoći u punom iznosu. Od simbolične podrške lupanja u šerpe nismo imali nikakvu korist.

Podsjećamo da direktor KBZ do sada nije pokazao ni želju ni volju da se isplata realizira, a on pripada starom sazivu vladajuće većine, te ovim putem pozivamo novoformiranu većinu da, kao Osnivač JU KBZ, naredi direktoru KBZ da izvrši isplatu jednokratne pomoći radnicima u zdravstvu do 31.12.2022.

Bivšem Premijeru Vlade ZDK, koji je velikodušno u ” sudijskoj nadoknadi” donio odluku o isplati pomoći budžetskim korisnicima se javno “zahvaljujemo” što nije niti odgovorio na dva dopisa od strane Sindikata zdravstva KBZ, niti je pokazao trunku razumijevanja za situaciju u kojo se nalaze radnici KBZ. Od novoformirane većine očekujemo da brzom reakcijom isprave nepravdu koja je učinjena prema radnicima Kantonalne bolnice Zenica.

Također, ističemo da do sada nismo imali apsolutno nikakvu podršku našim zahtjevima od strane Kantonalne i Federalne organizacije Sindikata zdravstva, te zbog svega navedenog pozivamo sve medije i radnike KBZ da sutra pet do dvanaest dođu na parking kod zgrade  uprave, da još jednom iskažemo naše nezadovoljstvo zbog ovakvog odnosa prema nama.

OD NAŠIH ZAHTJEVA NEĆEMO ODUSTATI NI POSLIJE 31.12.2022. JER ĆE ISPLATA POMOĆI BITI MOGUĆA I TADA SAMO ĆE NA TU ISPLATU MORATI BITI PLAĆENI POREZI I DOPRINOSI



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno