Sudske klupe

Ukinut pritvor Vehbiji Salčinoviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ukinut pritvor Vehbiji Salčinoviću – Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva, te je prema osumnjičenom Vehbiji Salčinoviću ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane.

Salčinoviću je zabranjeno napuštanje boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da kontrolišu poštivanje ove mjere tri puta dnevno nasumice), te su mu zabranjena putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine).

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti bit će vršena svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu biti određena mjera pritvora.

Vehbija Salčinović je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima trgovina ljudima, pranje novca, krijumčarenje ljudi, nasilničko ponašanje, te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz Suda BiH.

Više o slučaju – na ovom linku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno