Sudske klupe

Pogledajte listu najtraženijih kriminalaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogledajte listu najtraženijih kriminalaca – U cilju lakšeg i bržeg pronalaska bjegunaca, Europol i Evropska mreža za aktivnu potragu za bjeguncima (ENFAST) danas su pustili u rad stranicu sa fotografijama traženih osoba. Među bjeguncima su i dvije osobe porijeklom iz Bosne i Hercegovine, i to Bojan Dragičević i Radomir Cvijanović. Treba napomenuti da Dragičević ima samo hrvatsko državljanstvo, dok je Cvijanović državljanin BiH i Slovenije.

Banjalučanin Dragičević u avgustu 2005. godine opljačkao je banku u Šibeniku, te je osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora. U bijegu je bio do maja 2012. godine kada je uhapšen u našoj zemlji, te izručen Hrvatskoj. Iz zatvora Lepoglavi pobjegao je u septembru 2013. godine, da bi istog dana bio uhapšen. Prebačen je u Pulu, no iz tamošnjeg zatvora bježi 2014. godine, od kada traje potraga za njim.

Cvijanovića traži policija u Sloveniji zbog pljačke banke u Ljubljani iz koje je, sa još nekoliko osoba, ukrao 20 miliona eura i određeni broj predmeta čija je vrijednost procijenjena na 13 miliona eura. Na listi se nalazi 45 bjegunaca, a svaka zemlja od njih 28, koliko učestvuje u ENFAST-u, imala je pravo imenovati po dvije osobe.

Najtraženiji je Salah Abdeslam, osumnjičeni za terorističke napade u Parizu 13. novembra, dok je na listi samo jedna žena i to Marina Cecilia Kettunen iz Finske, optužena za teške prevare. Što se tiče bjegunaca sa srbijanskim državljanstvom, najtraženiji je Mirzet Bronja, optužen za krijumčarenje droge, te Izet Ajdinović, kojem se na teret stavlja kidnapovanje, ucjene i organizovane pljačke. (Avaz)

CIJELU LISTU MOŽETE PREGLEDATI OVDJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno