Info

UIOBiH: porast prihoda u januaru

U januaru porast prihoda od indirektnih poreza
U januaru porast prihoda od indirektnih poreza

UIOBiH: porast prihoda u januaru- Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zabilježila je i u januaru ove godine porast prihoda od indirektnih poreza.

Po osnovu PDV-a, akciza, carina i putarine u januaru je prikupljeno 478 miliona KM, što je za 13 miliona KM ili 2,76 posto više u odnosu na januar 2015. godine, saopćeno je danas iz UIOBiH.

Ova uprava je u januaru 2016. godini privredi vratila 83 miliona KM, što je za dva miliona KM manje u odnosu na isti period prošle godine.

Tako su neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u januaru 2016. godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili 395 miliona KM i veći su za 14 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u januaru 2015. godine.

Za finansiranje državnih institucija u januaru 2016. godine raspoređen je iznos od 58 miliona KM.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju autoputeva (0,10 KM) u januaru 2016. godine, Federacija BiH je dobila dodatnih 4,5 miliona KM, Republika Srpska 2,9 miliona KM i Distrikt Brčko 0,2 miliona KM.

Razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za putarinu u iznosu od 0,10 KM.

novovrijeme.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem