Zenica

Udruženje “Stop ugrizu” traži policijsku zaštitu za građane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje građana “Stop ugrizu” iz Zenice uputilo je javno pismo Ministarstvu unutrašnih poslova Zeničko-dobojskog kantona i ministru Hajrudinu Žiliću, kojim traži urgentne aktivnosti pomoći građanima da se bez straha od napada pasa-lutalica kreću gradom, kao i da se djeca sigurno i slobodno igraju na svojim igralištima.

Udruženje zahtijeva da se na službenom policijskom portalu svakodnevno uvrste informacije o broju dnevnih intervencija policije zbog napada pasa-lutalica na ljude.

Istovremeno, traže da se prekine s praksom uzimanja 10 KM takse od žrtava napada pasa-lutalica, koje podnesu zahtjev za izdavanje kopije policijskog zapisnika o napadu pasa-lutalica.

Od ministarstva se zahtijeva da naredi istragu aktivnosti udruženja za zaštitu životinja i pojedinaca, koji “nekontrolirano ostvaruju zavidne prihode i ne plaćaju nikakav porez državi”.

-Oni improvizuju skloništa za životinje i na tome dobro zarađuju, a naša djeca i mi dalje trpimo napade pasa- lutalica s krvavim ishodima – navodi Udruženje “Stop ugrizu”.

Na kraju dopisa mole da im se pomogne u sprečavanju nastavka konstantnog ugrožavanja života, zdravlja i sigurnosti djece i građana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno