Politika

Udruženje priređivača igara na sreću: Zašto se gradonačelnik Kasumović boji odluke Ustavnog suda?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje priređivača igara na sreću: Zašto se gradonačelnik Kasumović boji odluke Ustavnog suda? – Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) najoštrije osuđuje navode gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, da su pojedini vijećnici primili mito kako bi zatražili ispitivanje ustavnosti Odluke o povećanju komunalnih taksi kladionicama…

Kako su poručili, prilikom glasovanja o ovoj Odluci gradonačelnik Kasumović je uvjeravao vijećnike kako je kontaktirao određene suce Ustavnog suda BiH koji su mu kazali da Odluka o povećanju taksi nije protuustavna, stoga, ako je to istina, nije jasno zašto se gradonačelnik Kasumović toliko protivi zahtjevu za ispitivanje ustavnosti navedene Odluke.

Gradonačelnik Kasumović je u svom istupu u medijima optužio vijećnike da su primili mito od “kladioničarskog lobija” kako bi zatražili ocjenu ustavnosti Odluke, na što su i sami vijećnici burno reagirali. Tvrde da traže ocjenu ustavnosti iz samo jednog razloga – kako bi spasili Proračun Zenice od kolapsa, te najavljuju kaznene prijave zbog Kasumovićevih laži o podmićivanju.

Vijećnici nisu jedini koji najavljuju tužbe zbog Kasumovićevih tvrdnji. Naime, gradonačelnik Zenice je optužio i uglednog liječnika prim dr. med. sc. Ermina Čehića “kako nosa pare i podmićuje sve redom”. Dr. Čehić je samo jedan od vlasnika tvrtke koja se bavi priređivanjem igara na sreću, slično kao što i Kasumovićeva supruga dr. Mersija Kasumović, pored svog posla u Zavodu za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona, vlasnica je zemljišta i poslovnih prostora u Zenici, suosnivač je jednog poduzeća u Travniku, a dioničar drugog. Na izjavu gradonačelnika Kasumovića reagirao je i sam dr. Čehić oštro osuđujući takve neistinite navode, te je i sam najavio tužbu.

Iz Udruženja priređivača igara na sreću poručuju kako gradonačelnik Kasumović tvrdnjama da dr. Čehić okolo hoda s velikim svotama novca poznatom liječniku stavlja metu na leđa i ugrožava njegovu sigurnost.

Priređivači igara na sreću imaju potpuno pravo zatražiti ocjenu ustavnosti Odluke o povećanju komunalnih taksi budući da ta Odluka direktno krši ravnopravnost u tržišnom poslovanju, stoga nam nije jasno toliko protivljenje gradonačelnika Zenice i njegove izjave kojima narušava ugled i ugrožava sigurnost pojedinim osobama. Mi vjerujemo u pravnu državu, te ćemo kao zenički vijećnici i dr. Čehić, poduzeti sve zakonske mjere koje su nam na raspolaganju, priopćeno je iz Udruženja priređivača igara na sreću.

UPIS



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno