Politika

EKSKLUZIVNO| Formiran Blok za Evropu: Ovo je njihov plan

EKSKLUZIVNO| Formiran Blok za Evropu: Ovo je njihov plan – Nezavisni gradonačelnici i načelnici u BiH, njih sedam, u Bosanskom Petrovcu su potpisali proklamaciju, odnosno platformu rada u narednom periodu.

Platformu su potpisali Amra Babić (Visoko), Fuad Kasumović (Zenica), Sead Džafić (Kalesija), Zlatko Hujić (Bosanski Petrovac), Zikrija Duraković (Bužim), Muhamed Ramović (Goražde) i Ibrahim Hadžibajrić (Stari Grad Sarajevo).

Između ostalog, u proklamaciji se navodi da su potpisnici opredijeljeni zadržati svoj nestranački i nezavisni status, zajednički se odlučno suprotstaviti svim potencijalnim pokušajima neprincipijelnih pritisaka trećih strana, političkih i administrativnih opstrukcija od viših nivoa vlasti i političkih stranaka, te neutemeljnih optužbi, podmetanja i ucjena sa ličnim i političkim motivom trećih strana.

Kako je navedeno, posebna pažnja će se posvetiti zajedničkim projektima od prioritetnog značaja za vlastite lokalne zajednice, te zajednički nastupiti ka domaćim i stranim izvorima finansiranja i investiranja.

Pozvali su na saradnju sve druge lokalne zajednice u BiH, sve institucije na svim nivoima vlasti, te posebno poslovnu zajednicu, organizacije civilnog društva, diplomatske misije i međunarodne organizacije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem