Zenica

Udruženje građana “KULA-GORICA” ZENICA BiH i ove godine obilježava 832. godišnjicu povelje Kulina bana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na raspisan konkurs u zeničkim osnavnim školama,  kojim djeca treba da napišu pismeni rad sa porukama mira , dobrosusjedstva i tolerancije na BOSANČICI kojim je napisana sama Povelja,  prijavilo se mnogo djece. Dvoje prvonagrađenih dječak i djevojčica, za ovu godinu su to Davud i Farah Kadrić, odnosno dva najbolje napisana rada nagrađena su putovanjem u Dubrovnik i posjetom dubrovačkom Arhivu.

U našoj Art radionici smo za ovu godinu izradili BOSANSKU SEHARU u minijaturi koju nosimo na dar Dubrovčanima zajedno sa knjigom „ ZENICA GRADITELJSKA  BAŠTINA” koju je potpisao sam gradonačelnik Fuad Kasumović.

Pored ovoga, odabrani biciklista udruženja ,,Kula Gorica”Zenica  Samir Zukić Cober,  koji je najspremniji za ovu godinu vozi bicikl iz Zenice do Dubrovnika, i na taj način promoviše biciklo ka ekološki najprihvatljivije prevozno sredstvo.

Samir je krenuo 28.08.2021. iz Zenice i stigao u Dubrovnik 29.08.2021. godine gdje su skupa sa Mirsadom Beganovićem i prvonagrađenima Davudom i Farah u pratnji roditelja posjetili arhiv grada Dubrovnika i uručili im poklone.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno