Ostali sportovi

Učešće mladih ragbijaša Ragbi kluba Čelik na Turniru u Heidelbergu

Učešće mladih ragbijaša Ragbi kluba Čelik na Turniru u Heidelbergu  – Mladi ragbijaši Ragbi kluba Čelik proteklog vikenda učestvovali su na pozivnom turniru koji je organizirao SC Neuenheim 02.e.V. iz Heidelberga, Njemačka.

Više od 55 mališana u kategorijama U10, U12 i U14 u pratnji trenera boravilo je na ovom razvojnom turniru. Nakon nimalo laganog puta i duge vožnje mladi ragbijaši su pokazali zavidno znanje u ragbiju sa svojim kolegama iz drugih klubova iz Njemačke kao i Češke.

Turnir se odigrao u dva dana sa velikim brojem utakmica prilagođenim uzrastu naših mladih ragbijaša. Ovo je samo još jedan dokaz u nizu širenja prijateljstva i razmjene iskustava kada je ragbi u pitanju sa prijateljima iz Njemačke i Češke koji su učestvovali na ovome turniru. Selekcija U12 u ukupnom plasmanu osvojila je 3. mjesto, selekcija U14 osvojila je 7. mjesto.

Pored samog natjecanja na turniru naši mladi ragbijaši imali su priliku da prisustvuju utakmici 1. lige u ragbiju Njemačke između ekipa  SC Neuenheim i Rugby Club Heusenstamm za koji nastupa naš reprezentativac i bivši igrač Ragbi kluba Čelik Vedad Garanović. Prisustvo i poziv na ovome turniru pokazuje da rad u ragbi školi Ragbi kluba Čelik ide dobrim putem i da će se isti nastaviti u budućnosti.

Ragbi klub Čelik

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem