Ostali sportovi

Ragbisti iz Zenice i ove godine u Jadranskoj ligi

Ragbisti iz Zenice i ove godine u Jadranskoj ligi – Ove sezone u regionalnoj ligi Adria Sevens, koja se igra po pravilima ragbija sedam, novog olimpijskog sporta, odlukom Izvršnog odbora lige takmičiti će se i Čelik iz Zenice i Probištip iz Makedonije, dok su dalje takmičenje otkazali Neretva iz Metkovića i Invictus iz Dubrovnika.

Od timova koji su ranije učestvovali, osim Arsenala, ostaju Makarska iz istoimenog grada u Dalmaciji i Herceg iz Mostara. Konačan broj učesnika biće poznat 1. oktobra do kada je rok za prijavu i konačna odluka izvršnog odbora lige za prijavljene ekipe.

Takmičenje u novoj sezoni održaće se kroz četiri turnira. Prvi će biti održan u Mostaru 27. oktobra, a zatim slijede Tivat 7. marta, Zenica 22. marta a završni turnir je u Makarskoj 3. maja.

Prethodne tri godine pokazale su da je sama ideja regionalne lige bila veoma dobra i da je pružila odličnu priliku manjim klubovima da napreduju kroz ovo takmičenje. Dogovoreno je i da se od naredne sezone uporedno sa seniorima igra i jadranska liga za mlađe kategorije.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem