Zenica

Učenike iz Bistričaka roditelji ne puštaju u školu, razlog je nepostojanje prevoza zbog neočišćene ceste

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici s područja Mjesne zajednice Bistričak proteklih dana nisu imala mogućnosti otići u školu zbog neočišćene ceste od snijega, a roditelji su donijeli odluku da ih do daljnjeg neće puštati da idu u školu.

Problem zimskog održavanja nekategorisanih puteva na području Grada Zenice odrazio se i na prijevoz kojeg su učenici mjesne zajednice Bistričak koristili za odlazak u školu.

Enes Drapić, roditelj jednog učenika, nam je kazao da su djeca proteklih dana pješačila skoro kilometar do mjesta gdje čekaju autobus, ali da su se nakon tri sata čekanja na zimi vratila kući.

“Mi ne znamo šta je uzrok, ali djeca od predškolskog uzrasta do 9. razreda škole danima nisu imala prijevoz. Roditelji su sinoć donijeli odluku da ne šaljemo djecu u školu dok se sve ne riješi, dok se s nama je sjedne i ne porazgovara”, kazao nam je Drapić.

Dodao je da su u sklopu MZ Bistričak mjesta Smajići, Kolići i Bistričak.

Pitali smo i Prevoz putnika koji vrši prevoz đaka na ovoj lokaciji te smo dobili informaciju da zbog snijega koji je padao i neodržavanja ceste nije bilo moguće osigurati siguran prevoz za djecu te da zbog toga nije bilo prevoza.

Gradsko vijeće Zenice nakon pritiska javnosti jučer je održalo hitnu sjednicu Gradskog vijeća gdje su donijeli odluku o sklapanju ugovora o zimskom održavanju puteva na području grada do okončanja tendera koji završava 21. decembra.

Međutim, da bi odluka vijeća postala sprovodiva mora je potpisati načelnik, koji je s govornice poručio, nakon rasprave sa SDA, da je neće potpisati.

Vijeće je donijelo i zaključak kojim daju saglasnost da se neko drugi ovlasti za potpisivanje zaključaka sa sjednice kako bi se osiguralo čišćenje nekategorisanih cesta na području grada i stvorili uvjeti za sigurno odvijanje saobraćaja.

Ovo je još jedan pokazatelj koliko je bilo potrebno pronaći alternativno rješenje do okončanja tendera i 21. decembra, a na čemu se u javnosti i insistiralo.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno