Zenica

Ekonomska škola Zenica: Održano takmičenje “Čas poduzetništva- poduzetnik sam i JA!”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon radionica koje su se održale u periodu od 6.11.2023. – 20.11.2023 g. danas je u prostorijama Ekonomske škole održano i školsko takmičenje projekta “Čas poduzetništva- poduzetnik sam i JA!” koji implementira Grad Zenica i Agencija ZEDA.

Projekat je imao za cilj da učenike podstakne da poduzetnički razmišljaju, nauče pisati poslovnu ideju, analiziraju kvalitet poslovne ideje kao i mogućnosti njene realizacije. Cilj je podstaknuti i pomoći da učenici razviju poduzetnički duh.

U projektu je učestvovalo pet različitih ekipa- učenici završnih razreda.

Svi učesnici su bili vrijedni, kreativni, maštoviti i sa sjajnimm idejama koje će do nekog novog susreta dodatno razraditi ili iskoristiti.

Komisija, čiji su članovi bili iz reda organizatora Zede i profesori mentori na projektu Amra Skender i Alisa Hadžimahmutović, odlučila je da su pobjednici učenici IV 1  Amar Babić , Amila Hasanica i Emina Čabro sa najinovativnijom idejom pod nazivom “Zdravi užitak .”

Pobjednici su se plasirali na međuškolsko takmičenje koje će se održati polovinom decembra ove godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno