Košarka

Ubjedljive pobjede košarkaša Kengura

Ubjedljive pobjede košarkaša Kengura
Ubjedljive pobjede košarkaša Kengura
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ubjedljive pobjede košarkaša Kengura- Nakon kraće pauze proteklog vikenda je nastavljeno takmičenje u Ligi mladih ZDK za košarkaše.

Na rasporedu su bile utakmice 10. kola u kojem je košarkaški klub Kengur ugostio svoje vršnjake iz Tešnja. Igrane su utakmice u četiri kategorije i to : predpioniri, pioniri, kadeti i juniori.

Sve selekcije Kengura su ostvarile ubjedljive pobjede i tako na pravi način najavili početak nove takmičarske godine. Posebno treba istaći ubjedljivu pobjedu juniora Kengura koji su savladali svoje vršnjake iz Tešnja sa +75 poena razlike rezultatom 103:28, dok su pioniri Kengura nastavili u pobjedničkom ritmu ostvarivši novu pobjedu rezultatom 61:21.

Ovom pobjedom pioniri Kengura su na omjeru 8-0 i jedina su neporažena ekipa u svojoj kategoriji gdje čvrsto drže lidersku poziciju.

Utakmica kadeta je također ubjedljivo pripala domaćinu koji je slavio rezultatom 82:32, dok su najmlađi Kenguri (predpioniri) ostvarili svoju najubjeljiviju pobjedu u ovoj sezoni slavivši rezultatom 54:11. U narednom 11. kolu narednog vikenda košarkaši Kengura gostuju ekipi KK Maglaj.

Rezultati :
Predpioniri : Kengur – Gradina 54 : 11
Pioniri : Kengur – Gradina 61 : 21
Kadeti : Kengur – Gradina 82 : 32
Juniori : Kengur – Gradina 103 : 28

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno