Rukomet

Ubjedljiva pobjeda Čelika protiv RK Travnika u 21. kolu Prve rukometne lige FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK ČELIK – RK TRAVNIK, utakmica 21. kola Prve rukometne lige FBiH igrana u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici, pred oko 100 gledalaca. Rezutat 47:32 (23:13) za RK Čelik. Sudije: Dautović i Đulović. Delegat: Šaković. Isključenja: RK Čelik 8 minta, RK Travnik 6 minuta. Sedmerci: RK Čelik 2 (2), RK Travnik 5 (5).

RK Čelik – RK Travnik 47:32 (23:13)
Dobra igra cijelog tima, posebno Ante Dragičevića, Farisa Rujanca, Farisa Mrake i golmana Mevludina Čehajića
RK Čelik zadržao vodeću poziciju na tabeli
RK ČELIK: Mevludin Čehajić (14 odbrana), Danijel Jurić (2), Adnan Sumbuljević (5), Faris Mrako (5), Ante Dragičević (10), Tarik Kubat (6), Mario Filipović (2), Edin Gušić (2), Faris Rujanac (7), Dženan Hodžić (5 odbrana), Velid Čelenka (2), Mensur Hadžić, Ajdin Starčević, Eldar Zukić (2), Ahmet Kačamaković (4). Trener: Miki Filipović.

RK TRAVNIK: Salih Čelarević (5), Amel Gapo, Dženan Čauš, Alen Pašić (6), Ergin Terzić, Amir Hrustanović (9), Amar Jašarević (1), Džejlan Devrić, Mateo Čekom (10), Edin Kavazović, Anes Hrustanović (1). Trener: Senad Merdžić.

Konačno dobra utakmica rukometaša Čelika protiv solidne ekipe RK Travnika, koja u svom sastavu ima nekoliko odličnih pojedinaca, kao što su Mateo Čeko, koji je postigao 10 sjajnih golova, te Amar Hrustanović (zabio 9 golova) i Alen Pašić koji je postigao 6 golova.

U Čeliku igrao cijeli tim

Sve u svemu, lijepa rukometna predstava u Gradskoj areni Zenica. Bila je to utakmica u kojoj pobjeda Čelika nijednog trenutaka nije dolazila u pitanje. Već je prvo poluvrijeme Čelik završio sa 10 golova razlike (23:13 za Čelik), da bi krajnji rezultat bio 47:32 za Zeničane.

Travičani nisu nijednog trenutka rezultatski ugrozili pobjedu RK Čelik, a razlika u korist Čelika je rasla iz minute u minutu. Da trener Čelika Miki Filipović nije u posljednjih 15 minuta u igru uveo juniore Čelika, šesnaestogodišnjeg Ahmeta Kačamakovića, Eldara Zukića, Mensura Hadžića i Velida Čelenku, sigurno je da bi gol razlika bila daleko veća.

Od Čelikovog podmlatka, u tih 15 minuta, najbolje se pokazao mladi Ahmet Kačamanković, koji je postigao čak 4 gola!

Dragičević, Rujanac, Mrako i Čehajić se vraćaju u formu

Ono što posebno raduje trenera RK Čelika Mikija Filipovića je činjenica da se ekipa, nakon rezultatske krize, vraća u formu.
To se prije svega odnosi na odlične igre desnog krila i glavnog strijelca Antu Dragičevića (postigao 10 golova), i opet je ”onaj stari”, zatim na robusnog Farisa Rujanca koji je bio dobar i u odbrani i u napadu. Treba istaći i danas sjajnog Farisa Mraku, te golmana Mevludina Čehajića, koji je u samo jednom poluvremenu sakupio čak 12 odbrana.

Ništa nisu zaostajali iza njih u borbenosti i zalaganju ni Adnan Sumbuljević i Danijel Jurić.

Miki Filipović je nakon utakmice je za portal RK Čelik izjavio:

– Veoma zanimljiva utakmica između naše ekipe koja je prvoplasirana na tabeli i desetoplasiranog RK Travnik. Napravili smo, zajedno sa Upravom kluba, temeljitu analizu stanja u Klubu i zaključili – idemo dalje! Mi se ponovo vraćamo u formu i šteta je što se prvenstvo privodi kraju. Ostajemo na čelu tabele i to je najvažnije! Mi nastavljamo sa intenzivnim radom do kraja prvenstva. Ostale su nam još tri utakmice: Donji Vakuf, Gračanica 2 i Sloboda 2 i očekujemo sve tri pobjede! – kaže Filipović.

S ovom pobjedom RK Čelik se učvrstio na prvoj poziciji Prve lige FBiH, sa 31 bodom. U narednom kolu Čelik u Gradskoj areni dočekuje ekipu Donjeg Vakufa.

Naslovna fotografija: Arhiva, mart 2022.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno