Rukomet

Ubjedljiva pobjeda bh. rukometaša nad Litvanijom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ubjedljiva pobjeda bh. rukometaša nad Litvanijom – Nošeni fantastičnom podrškom publike u prepunoj tuzlanskoj dovrani “Mejdan”, bh. rukometaši su u posljednjem kolu grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladali Litvaniju rezultatom 31:22.

Iako su i prije ove utakmice obezbijedili prvo mjesto u grupi i plasman u baraž, izabranici Dragana Markovića večeras su odigrali sjajno i stigli do pete pobjede.

Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 15:14 za našu reprezentaciju, da bi u nastavku bh. rukometaši zaigrali puno bolje i stigli do ubjedljivog trijumfa. Dejan Malinović je bio najefikasniji u našoj selekciji sa šest golova, dok su Nikola Prce i Senjamin Burić postigli po pet pogodaka.

Spomenimo i da je Nikola Prce večeras postigao svoj 300. pogodak u najdražem dresu, te da su golmani Benjamin Burić i Blažević branili sjajno. U drugoj utakmici u okviru naše grupe Kosovo je na svom terenu poraženo od Slovačke rezultatom 22:26. BiH je osvojila prvo mjesto sa 11 bodova, Slovačka je završila druga sa sedam, Litvanija treća sa šest, dok je Kosovo završilo kvalifikacije bez bodova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno