Rukomet

Foto: Završen 6. rukometni turnir prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završen 6. rukometni turnir prijateljstva – Čeliku Junior naslov u kategoriji seniora. ŠR Čelik Junior – RK Crvenka 30:23 (13:13). Finalnom utakmicom seniora ŠR Čelik Junior i RK Crvenke završen je 6. Međunarodni rukometni turnir prijateljstva.

Turnir je igran u Areni u Zenici je od 15. do 17. januara 2016.godine, na kojem je učestvovalo 45 ekipa sa oko 800 rukometaša u 5 starosnih kategorija (seniori, juniori, kadeti, pioniri i predpioniri) iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, i naravno Bosne i Hercegovine.

I ovaj međunarodni turnir prijateljstva protekao je u organizaciji Škole rukometa „Čelik junior“ iz Zenice. Pomoć u organizaciji turnira i dizanja na viši nivo pružio je i Grad Zenica, Gradska Arena Zenica, te JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata .

Za razliku od ranijih turnira sve utakmice su igrane u Areni Zenica, a ulaz je bio slobodan za sve posjetioce.

 

Više na http://www.zenicablog.com/foto-zavrsen-6-rukometni-turnir-prijateljstva/

Posted by Zenicablog on 17. Januar 2016

Domaći Čelik Junior u finalu kategorije Seniori sastao se sa rukometašima Crvenke (Srbija), a pobjedu su zabilježili domaćini koji su u završnici utakmice stekli nedostižnu prednost. Naime od rezultata 21:21 do kraja utakmice rukometaši Čelik Juniora su postigli 9 golova na krilima odličnih odbrana golmana Mulića i kontranapadima, a gosti iz Crvenke samo 2 gola, za konačnih i zasluženih 30:23. Trećeplasirana ekipa u ovoj kategoriji Seniora bila je ekipa Žepča. Najboljim igračem proglašen je Marko Čabai iz Crvenke, najbolji strijelac je Muhamed Ajanović iz Čelik Juniora, a titulu najboljeg golmana ponio je Mirza Mulić, takođe, iz Čelik Juniora.

Kategorija 1998.godište i mlađi, prvo mjesto osvojili su rukometaši Nexe Našice, druga je bila Crvenka, a treći Čelik Junior. Najbolji strijelac je Branko Tomić Crvenka, najbolji golman Miloš Arsenijević Crvenka, najbolji igrač Ivan Vulić Nexe.

U kategoriji igrača 2000.godište i mlađi slavili su rukometaši Krivaje, drugi su bili rukometaši Broda, a treći Čelik Junior. Najbolji strijelac je Patrik Gromljak Brod, najbolji golman Harun Hodžić Čelik Junior, najbolji igrač Edin Klis Krivaja.

Kod igrača 2002.godište i mlađi slavili su rukometaši Crvenke, drugi je bio Maglaj, a treće Jedinstvo. Najbolji stijelac je Tarik Velić Maglaj, najbolji golman Milan Sliva Crvenka, a najbolji igrač Alan Mujkanović Maglaj.

U kategoriji rukometaša 2004.godište i mlađi prvo mjesto osvojio je Maglaj, drugo Krivaja, a treće Čelik Junior. Za najboljeg strijelca proglašen je Amar Gašić Maglaj, najbolji golman je Džan Čeljo Čelik Junior, a najbolji igrač Selman Delagić Krivaja.

Organizatori 6. međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva zahvalili su se svim učesnicima koji su bili dio ove rukometne priče, te su istakli da će i naredne godini okupiti ljubitelje rukometa na 7. rukometnom turniru.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno