Rukomet

Foto: Pobjeda Čelika u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Pobjeda Čelika u Tuzli – Rukometaši Čelika večeras su u Tuzli, u prijateljskoj pripremnoj utakmici, pobjedili Sloboda Solanu 29:27. Na poluvremenu su tuzlanski rukometaši vodili čak 17:12.  Pogledajte fotogaleriju Jasmina Blicka Hadžića iz Tuzle.

RK ČELIK STARTOVAO POBJEDOM – Sloboda Solana – Čelik 27:29 (17:12)

Sinoć su rukometaši ,,Čelika” u prvoj ovogodišnjoj utakmici, a u okviru priprema za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH u tuzlanskom Mejdanu – pobijedio RK ,,Sloboda Solanu” rezultatom 29:27 (poluvrijeme 17:12 za Slobodu). Bila je to vrlo dobra, dinamična i zanimljiva utakmica dva različita poluvremena: u prvom gdje je bila bolja ,,Sloboda” i u drugom gdje je ,,Čelik” ,,ubacio u petu brzinu” i posebno dobrom igrom  u odbrani ostvario svoju prvu ovogodišnju po-bjedu pod voćstvom novog Šefa stručnog štaba Mehe Begovca.

U ,,Čelikovom” timu su se u borbi za primat u timu istakli sva tri golmana: Riad Polić i Ajin Tufekčić, koji su branili po 15 minuta i ostvarili po 5 odbrana, a u drugom poluvremenu branio je Enes Srčo, koji je za 30 minuta imao 10 odbrana, od čega je odbrana čak 4 sedmerca. Golove za RK ,,Čelik” su postigli: Mujanović i Kadić po  7, Begagć 4, Buljugija, Begović i Bajramović po 3, dok je Dervenčić postigao 2 gola.

SASTAV  RK ,,ČELIKA”:  Begagić (4), Bajramović (3), Begović (3), Kadić (7), Du-vnjak, Kmetaš, Tufekčić (5 odbrana), Dervenčić (2), Buljugija (3), Polić (5 odb-rana), Sirčo (10 odbrana – 4 penala) i Mujanović (7). Trener: Meha Begovac.

U Tuzlu nije putovao bek Eduard Martić, zbog bolesti.

  • Ovo je prva utakmica u ovoj godini i normalno je da smo imali dosta tehničkih grešaka, ,,zicera” i drugih propusta. Raduje me angažovan pristup sva tri golmana. U petak nas čeka novi prijateljski meč protiv RK Žepča u Zenici, a već u drugu subotu 30. januara prva prvenstvena utakmica protiv ilidžanskog  ,,Igmana”  u Gradskoj areni Zenica  – izjavio je trener ,,Čelika” Seldin Rizvanović.

Danas ,,Čelik” nastavalja pripreme dva puta dnevno – u teretani i u Gradskoj areni, pod vođstvom Šefa stručnog štaba Mehe Begovca, trenera Selde Rizvanovića, trenera golmana Jasmina Salihefendića i trenera Bojana Tepića.

 

Foto: Jasmin Hadžić, više na

Posted by Zenicablog on 20. Januar 2016

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno