Košarka

Ubjedljiv poraz oslabljene ekipe OKK Čelik u Bijeljini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 10. kola bh. Prvenstva za košarkaše, sezona 2021/2022, košarkaši OKK Čelik bili su večeras, od 19 sati, na gostovanju u Bijeljini kod ekipe KK Radnik. Utakmica je odigrana u gradskoj sportskoj dvorani  u Bijeljini pred oko 150 gledalaca. Ubjedljivu pobjedu u ovom meču ostvarili su domaći košarkaši Radnika.

Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama:

KK Radnik – OKK Čelik  107:76  (27:22), (21:17), (33:10), (26:27);

Sudije su bile Maid Lasetović, Seis Nožinović i Jasenko Avdagić, delegat Miodrag Ivanović;

Sastav ekipe Čelika, poeni:

Kristijan Tomić 11, Benjamin Bajramović 11 p. + 10 skokova, Anes Podojak 19, Ranko Križanović (cap) 10, Emir Čerkezović 20, Dino Merdanović 2, Dani Bilić, Nikola Martinović 3; (Trener Bojan Stevanović);

U ekipi Čelika najefikasniji su bili Emir Čerkezović 20, Anes Podojak 19, te Kristijan Tomić i Benjamin Bajramović po 11 poena. Bajramović je imao double-double učinak od 11 poena i 10 skokova.

Kod ekipe Radnik najefikasniji su bili Dejan Kokoruš 21, Srđan Jovanović 20 i Jovica Kecman 16 poena.

Čelik je doživio i osmi poraz u bh. prvenstvu, uz jednu domaću pobjedu, a u 4. kolu su bili slobodni.

Kao što je objavljeno proteklih dana, OKK Čelik prolazi kroz najtežu krizu u posljednjih nekoliko sezona. Loša finansijska situacija dovela je, prije 15-ak dana, do odlaska trenera Josipa Pandže, a nakon toga i kompletne petorke iz tima. Sporazumni raskid ugovora dobili su kapiten i najbolji igrač tima, Milivoje Božović, zatim Nedim Buza, Haris Dedajić, Stefan Simanić i Haris Ćurevac. Do nove godine ekipu će sa klupe predvoditi dosadašnji pomoćni trener Bojan Stevanović. U nastavku takmičenja timu su priključena i dvojica juniora, Deni Bilić i Nikola Martinović, kako bi skupili potreban roster igrača.

Ovo je najmlađa ekipa u istoriji bh. košarkaškog prvenstva čiji je prosjek oko 20 godina. Najstariji u ekipi je Ranko Križanović.

Tok utakmice:

Kroz prvu četvrtinu ekipe se smjenjuju u vođstvu, domaća ekipa Radnika je imala duže vođstvo, dok je ekipa gostiju, OKK Čelik, imala vođstvo četiri puta. Četvrtina je završila sa prednošću domaćih, 27:22.

Domaća ekipa Radnika, tokom druge četvrtine povećava svoju prednost i do plus 13 poena (41:28, ali do poluvremena Zeničani uspjevaju smanjiti prednost domaćih na plus devet poena, 48:39, što je i rezultat prvog poluvremena.

Treću četvrtinu Čelik je odigrao katastrofalno. Domaći otvaraju četvrtinu serijom od 11:0 i rezultat je nakon tri minute plus 20 poena (59:39) za Radnik. Sredinom četvrtine bilo je plus 25 za domaće, 67:42, a na kraju tri četvrtine utakmice je plus 32 poena za domaće, 81:49. Ova dionica završila je 33:10 za Radnik.

U posljednjoj četvrtini domaći idu i na plus 37 poena (107:70), ali Zeničani uspjevaju dobiti ovu četvrtinu sa minimalnih 26:27 za konačan rezultat od plus 31 poen za Radnik, 107:76.

Posljednje poene i to trojku za Čelik postigao je mladi Nikola Martinović.

Svo košarkaši iz rostera obje ekipa su dobili priliku da nastupe u večerašnjem meču.

U sljedećem 11. kolu OKK Čelik je domaćin ekipi KK Promo iz Donjeg Vakufa

E.Imamović

Foto OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno