Košarka

Ove srijede košarkašice Čelika domaćini sarajevskom Play Offu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naredno, 10.kolo u Prvenstvu ženske lige KSBiH igrat će se u tri termina, 29.12.2021., te 02.i 03.januara 2022.godine. Ove srijede se igraju tri utakmice, a preostale dvije utakmice u Novoj godini.

Evo rasporeda 10.kola:

Srijeda, 29.12.  KŽK Čelik – ŽKK Play Off  (20 h); ŽKK RMU Banovići – ŽKK Leotar 03 (17); ŽKK Jedinstvo – ŽKK Orlovi (17,30);

Nedjelja, 02.01.2022. ŽKK Feniks – ŽKK Igman (14,30)

Ponedjeljak, 03.01.2022. ŽKK Konjic – KK Lavovi (17);

Košarkašice KŽK Čelik, trenera Armela Mujakovića, ove srijede su domaćini starom rivalu, ekipi Play Off iz Sarajeva, sa kojima su prije 5-6 godina vodile bitke za prvaka BiH. U tom periodu rivaliteta sa Play Off-om, dvije titule je osvojio Čelik, a dvije Play Off. Bila su to zlatna vremena za oba bh. kluba. Pred ovu utakmicu sa Play Off-om, trener Čelika, Armel Mujaković, za Zenicablog je ukratko izjavio:

-Pa ništa, spremamo se za ovu utakmicu gdje ćemo pokušati da zaustavimo njihovu glavnu igračicu, bh. reprezentativku Nikolinu Džebo, oko koje se sve vrti, također i sestre Alispahić. Ako uspijemo biti agresivni i ako ispoštujemo dogovor nadam se povoljnom rezultatu -, kazao je, optimistično, Mujaković. Utakmica je na rasporedu u srijedu od 20 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Za službena lica na utakmici su nominovani: Prvi sudija Luka Brekalo, sudije Ivan Jurić i Ivan Tolić, a delegat Miodrag Vujović. Košarkašice Play Offa su favoriti u ovoj utakmici protiv mlade ekipe Čelika. U rosteru Sarajki su Nikolina Džebo, Azra Nikšić, sestre Alispahić, Sara Pašić… Njihov dosadašnji bilans je sedam pobjeda i jedan poraz.

U rosteru Čelika su Ajla Selimović, Adna Omerdić, Almedina Ahmić…sve mlade igračice, koje će pokušati da se suprostave favorizovanoj i iskusnijoj ekipi Play Off-a. Čelik je na omjeru od šest pobjeda i dva poraza i ovo im je posljednja utakmica u polusezoni, a slobodne su u posljednjem, 11.kolu koje je na rasporedu 08.01.2022.

E.Imamović Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno