Košarka

Spremaju li se u januaru promjene unutar KSBiH?

Podijeli ovu vijest:

Mnoge stvari u KSBiH ne funkcioniraju već duže vrijeme. To se posebno odnosi na domaće prvenstvo, gdje je dosta neregularnosti i odluka koje grubo krše propise KSBiH.

Već smo pisali prije početka sezone da se generalni sekretar Amer Čolan nije najbolje snašao na ovoj poziciji, a ove sezone klubovi nisu zadovoljni ni radom komesara takmičenja Bože Bošnjaka.

Danas smo pisali o novoj aferi u bh. košarci, kada je u pitanju utakmica između Mladosti i Slobode, gdje je komesar takmičenja bez ikakvih konsultacija izašao ekipi iz Tuzle u susret, te meč zbog “koronavirusa” u redovima Tuzlaka nije odigran. Ipak, sinoć je Sloboda u punom sastavu igrala meč finala Kupa Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla protiv ekipe Studenta i slavila pobjedu. U Mladosti su razočarani, najavljuju da novi meč sigurno neće igrati.

PROČITAJTE I:   Bosnić objavio spisak košarkaša za mečeve protiv Češke i Bugarske

Mnogi klubovi nisu zadovoljni radom pojedinaca u savezu, a kako saznajemo u januaru će se na dnevnom redu Upravnog odbora KSBiH naći i pitanje razrješenja funkcija generalnog sekretara i komesara takmičenja koji ne vode dobro domaće prvenstvo, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

U oktobru prošle godine na insistiranje pojedinih članova trebala je biti zakazana hitna sjednica Upravnog odbora KSBiH na kojoj je trebalo biti na dnevnom redu pitanje generalnog sekretara i komesara takmičenja, ali ta sjednica nikada nije održana.

Ipak radi kršenja Statuta i propozicija takmičenja u januaru bi trebala biti održana nova sjednica Upravnog odbora. Tragom ovih informacija kontaktirali smo i člana Upravnog odbora KSBiH i predsjednika KS Zenica, Feđu Jovanovića, koji nam je dao kratak komentar.

PROČITAJTE I:   Bosnić objavio spisak košarkaša za mečeve protiv Češke i Bugarske

“Nemam komentar na vaš upit, ne želim takve stvari komentarisati po medijima”, kazao je za SportSport.ba Feđa Jovanović.

Vidjet ćemo hoće li se neke stvari promijeniti u našem Savezu i hoće li administracija našeg saveza na krilima sjajnih rezultata naše muške i ženske seniorske selekcije u narednom periodu svoj dio posla podići na viši nivo, bilo to sadašnja garnitura ili neki drugi ljudi, ako dođe do promjena unutar KSBiH.

Autor: sportsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010