Košarka

Spremaju li se u januaru promjene unutar KSBiH?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mnoge stvari u KSBiH ne funkcioniraju već duže vrijeme. To se posebno odnosi na domaće prvenstvo, gdje je dosta neregularnosti i odluka koje grubo krše propise KSBiH.

Već smo pisali prije početka sezone da se generalni sekretar Amer Čolan nije najbolje snašao na ovoj poziciji, a ove sezone klubovi nisu zadovoljni ni radom komesara takmičenja Bože Bošnjaka.

Danas smo pisali o novoj aferi u bh. košarci, kada je u pitanju utakmica između Mladosti i Slobode, gdje je komesar takmičenja bez ikakvih konsultacija izašao ekipi iz Tuzle u susret, te meč zbog “koronavirusa” u redovima Tuzlaka nije odigran. Ipak, sinoć je Sloboda u punom sastavu igrala meč finala Kupa Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla protiv ekipe Studenta i slavila pobjedu. U Mladosti su razočarani, najavljuju da novi meč sigurno neće igrati.

Mnogi klubovi nisu zadovoljni radom pojedinaca u savezu, a kako saznajemo u januaru će se na dnevnom redu Upravnog odbora KSBiH naći i pitanje razrješenja funkcija generalnog sekretara i komesara takmičenja koji ne vode dobro domaće prvenstvo, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

U oktobru prošle godine na insistiranje pojedinih članova trebala je biti zakazana hitna sjednica Upravnog odbora KSBiH na kojoj je trebalo biti na dnevnom redu pitanje generalnog sekretara i komesara takmičenja, ali ta sjednica nikada nije održana.

Ipak radi kršenja Statuta i propozicija takmičenja u januaru bi trebala biti održana nova sjednica Upravnog odbora. Tragom ovih informacija kontaktirali smo i člana Upravnog odbora KSBiH i predsjednika KS Zenica, Feđu Jovanovića, koji nam je dao kratak komentar.

“Nemam komentar na vaš upit, ne želim takve stvari komentarisati po medijima”, kazao je za SportSport.ba Feđa Jovanović.

Vidjet ćemo hoće li se neke stvari promijeniti u našem Savezu i hoće li administracija našeg saveza na krilima sjajnih rezultata naše muške i ženske seniorske selekcije u narednom periodu svoj dio posla podići na viši nivo, bilo to sadašnja garnitura ili neki drugi ljudi, ako dođe do promjena unutar KSBiH.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno