Rukomet

U Zenici završen 9. tradicionalni rukometni turnir  “Zaim Kobilica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici završen 9. tradicionalni rukometni turnir  “Zaim Kobilica”- U Zenici završen 9. tradicionalni rukometni turnir  ZAIM KOBILICA 2022.

PRVAK CRNE GORE – RK BUDVANSKA RIVIJERA

POBJEDNIK TURNIRA

  • Sve čestitke RK Čelik za odlilčnu organuizaciju turnira, nakome je prikazan odlian rukomet
  • Konačan poredak: RK Budvanska rivijera prva, RK Čelik drugi, RK Kakanj treći, a ORK Bosna četvrta na tuniru
  • U odličnoj utakmici u finalu pobjeda Budvanske rivijere: RK Čelik – RK Budvanka rivijera 26:39

 

U Gradskoj areni Zenica, uz intoniranje Bosnasko-hercegova-čke i Crnogorske himne na početku i uručenjem pehara na kraju turnira, završen je 9. tradicionalini memorijalni rukome-tni tuirnir ZAIM KOBILICA 2022.

Ovaj izvještaj započinjemo izjavom predsjednika RK Budva-nska rivijera, Ivana Sekulovića, koju je dao prije odlaska iz  Zenice:

  • Čast nam je i veliko zadovoljstvo, kako moje kao predsje-dnika Kluba, tako i cijele ekipe Budvanske rivijere je što smo učestvovali na ovom izuzetno jakom i odlično organi-ziovanom turniru koji nosi ime po jednog od najbojih igrača RK Čelika i BiH svih vremena. Bez ikakve kurtoazije iskreno želim reći: odličan rukometni turnir u Zenici, savršena organizacija turnira, savršeno gostoprimstvo prije svih, od predsjednika RK Čelika Paneta Škrbića, ali isto tako svih zeničana koje smo sretali priliko boravka u ovom prelijepom gadu. Jednostavno – oduševljeni smo gradom i ljudima u Zenici i veliko hvala svima! Sa nestrp-ljenjem očekujem da RK Čeliku uzvratimo nerizmjerno gostoprimstvo dolaskom RK Čelika u Budvu. Nadam se tom brzom suretu. Čast nam je sarađivati sa tako odlično organizovanim klubom koji ima izuzetno dugu tradiciju sa više od 70 godina postojanja. Uskoro ćemo u Budvi po-tpisati sporazum o saradnji sa RK Čelikom  – izjavio je Sekulović.

 

RK ČELIK – RK BUDVA 26:35 (12:21)

Sve utakmice turnira su bile na izuzetno viskom nivou. RK Čelik se žestoko borio svih 60 minuta sa prejakom ekipom RK Budvanske rivijere, u čijem sastavu su tri  ,,A”, i tri člana  mla-đih selekcija  Crne Gore. RK Čelik nije uspio postići ništa više u ovoj utakmici osim časnog poraza, iako su igrači domaće ekipe pokazali raskošan talenat i borbenost. Rezultat je na kraju glasio: 35:26 za Budvljane, poluvrijeme 21:12 za RK Budvansku rivijeru. U ekipi prvaka Crne Gore  najviše golova je postigao ,,A” reprezentativac Crne Gore Đorđo Perunčić  i igrač turnira Balša Racić, postigli su po 8 golova, Slobodan Bulajić je dodao 6, a Mihajlo Šćekić 5 golova.

U ekipi RK Čelika 8 golova je postgao Bakir Pirić (uručen mu je pehar ,,najboji strijelac turnira”), po 4 gola su postigli četiri igrača: Edin Gušić, Malik Delić, Danijel Jurić i Muharem Milku-nić, dok je 3 gola postigao Faris Rujanac.

Odličnan rukomet  ekipe bivše države

Nakon utakmice RK Čelik – RK Budvanska rivijera izjave su dali  treneri obje ekipe:

Brano Božović, trener RK Budvanske rivijere koji je selektor juniorske i pomoćnik selektora ,,A” reprezentacje Crne Gore:

  • Na turniru u Zenici je prikazan odličan rukomet! Za budućnost rukometa u državama bivše Jugoslavije se ne treba brinuti, jer imamo odličnih ekipa u svim državama. Ovo je za nas bio odličan test u okviru priprema naše ekipe za nastvak takmičenja, jer smo pretendenti na duplu krunu Crne Gore (prvenstvo i Kup). Veoma sam zadovoljan kvalitetom ekipa iz BiH koje su učestvovale na turniru u Zenici, posbeno mladom ekipom RK Čelika, što je jedna sjajna momčad. Da ovo nije nikakva fraza, već da stvarno tako mislim potvrđuje činjenica da sam ,,bacio oko” na dva igrača RK Čelika koje bih volio vidjeti u svom timu. Hvala na odličnoj organzaciji turnira, hvala na gostoprimstvu i druženju – izjavio je trener Budvljana Brano Božović.

 

Pobijedio je sport

Miki Filipović, trener RK Čelika:

  • RK Budvanska rivijera je veoma ozbijna ekipa na regio-nalnom nivou, sa dosta sjajnih igrača. Mi smo iza njih za dva izuzetno dobra igrača. Čestitam gostima iz Crne Gore na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. Mi smo još u trena-žnom procesu u pripremama za novo prevenstvo. Od-igrali smo odličnu odbanu i imali brze napade, posebno protiv ekipe RK Kaknja, koji je premijerligaš. Rijetkost je u našem rukometu da jedan drugliaš (a to smo mi) potpuno nadigra i pobijedi premijerligaša (RK Kakanj) sa ubjedlji-vih desetak golova razlike.  Imamo još dosta posla prije početka prvenstva. Veliko osvježenje za nas je saradnja sa našim prijateljima –  RK Slobodom iz Tuzle, i igranje tri igrača iz RK Slobode za nas na dvojnu registraciju. Oni su unijeli svježinu i brzinu u našu igru. Sve u svemu: odličan turnir u kome je pobijedio sport, pobijedio je rukomet – kaže Miki Filipović.

 

Vidimo se na tuniru 2022.!

Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika i Organizacionog odbora turnira:

  • Hvala svm ekipa i svim učesnicima turnira, našim prija-teljima iz Budve, Sarajeva i Kaknja. Bio je ovo do sada najboje organizovani i najkvalitetniji turnira, što potvrđu-ju izjave svih sudionika turnira u ,,knjizi utisaka turnira”. Ovo je, kako kažu, jedan od daleko najbolje organizo-vanih rukometnih turnira  u državi i reionu. Vidjeli smo odličan rukomet, fer i sportsku borbu. Pored jakog turnira i nadmetanja rukometaša na terenu, imali smo lijepo druženje svih ekipa, posebno na  zajedničkoj svečanoj večeri ekipa, gdje su igračima uručene zlatne medalje (RK Budvanska rivijera), srebrne (RK Čelik) i bronzane medalje (RK Kakanj). Hvala svim učensnicima turnira, posebnmo osvajačima medalja i pehara. Iskrene čestitke! Doviđenja do narednog turnira 2023.!

U borbi za treće mjesto ekipa RK Kaknja je pobijedila ORK Bosnu iz Sarajeva rezutatom 34:31 (poluvrijeme 16:16).

Konačan poredak  ekipa: 1. RK Budvanska rivijera, 2. RK Čelik, 3. RK Kakanj i 4. ORK Bosna, Sarajevo.

Najbolji igrač turnira: Balša Račić (RK Budvanska rivijera), najbolji stijelac turnira je Bakir Pirić (17 pogodaka, RK Čelik), a najbolji golman Admir Hadžović (RK Čelik).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno