Rukomet

FOTO: RK Budvanska rivijera pobjednik 9. turnira „Zaim Kobilica“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U finalu 9. međunarodnog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, odigranog danas u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, igrali su prvak Crne Gore, RK Budvanska rivijera i domaćin turnira, zenički Čelik. Očekivano, pobjedu su ostvarili rukometaši Budvanske rivijere rezultatom 35:26.

U borbi za treće mjesto RK Kakanj je pobjedio ORK Bosna Sarajevo sa 34:31.

Ovaj turnir igra se u znak na sjećanje na bivšeg igrača Čelika, reprezentacije Bosne i Hercegovine, te Italije.

U današnjim polufinalnim utakmicama RK Čelik jr pobjedio novog premijerligaša, RK Kakanj sa 36:27 (18:11). Rukometaši Kaknja i domaćeg Čelika odigrali su sjajnu utakmicu. Čelik je dominirao svih 60 minuta i potpuno nadigrao novopečenog premijerligaša.

U drugoj utakmici sastali su se ORK Bosna Sarajevo i RK Budvanska rivijera.  Prvak države Crne Gore iz Budve bili su prejak protivnik za Sarajlije, mada se i Bosna grčevito borila. Na kraju je bilo je 38:23 za Budvansku rivijeru.

Na kraju dodijeljeni su i pehari svim ekipama, ali i najboljim pojedincima. Najbolji igrač turnira je Balša Račić iz Budvanske rivijere, najbolji golman je Admir Hadrović iz Čelika, dok je najbolji strijelac Bakir Pirić također iz Čelika sa 17 golova u dvije odigrane utakmice.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno