Rukomet

Pobjeda RK Čelik protiv Donjeg Vakufa u prijateljskoj utakmici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Čelika su u Gradskoj areni Zenica odigrali prijateljsku utakmicu protiv RK Donjeg Vakufa. Rezultat: 31:25 (poluvrijeme 19:15 za Čelik).

Bila je to dobra rukometna predstava između dva ravnopravna protivnika, u kojoj je Čelik bio samo za nijansu bolji, čitavu utakmicu vodio, i na kraju zasluženo pobijedio. Igrači oba tima su se svih 60 minuta žestoko borili i oznojili, kao da je u pitanju prvenstvena utakmica. Pobijedio je Čelik rezultatom 31:25 (poluvrijeme 19:15).

Miki Filipović, trener Čelika je nakon utakmice izjavio:

– RK Donji Vakuf ove godine ima vrlo dobru ekipu, pa će se u Donjem Vakufu malo ko naigrati rukometa, a i kao gost će mnogima pomrsiti račune. Imaju u svom sastavu nekoliko odličnih igrača. Mi, iako smo igrali nekompletni, solidno smo odigrali utakmicu. Ima još tu dosta da se radi, prije svega na uigravanju tima. Dao sam šansu svim igračima u ovoj utakmici. Sada smo negdje na 50 odsto spremnosti ekipe i nadam se da ćemo do prve prvenstvene utakmice, 25. septembra u Zenici protiv RK Bosne iz Tešnja, u potpunosti biti spremni – kazao je Filipović.

Kod gostiju vrlo dobro su igrali Alen Habib, Faris Manjušak i Salih Kero, a ovaj posljednji je sa 9 postignutih golova prvi strijelac utakmice. Manjušak je postigao 5, a Habib 4 gola.

Kod Čelika je odličan bio Miran Čović, koji je postigao 6 golova, koliko je dao i Mario Filipović, dok je Faris Rujanac dao 5, Ajdin Starčević 4, a Malik Delić 3 gola.

RK Čelik je nastupio sa sljedećih 16 igrača: Mario Filpović (6), Miran Čović (6), Malik Delić (3), Adnan Sumbuljević (2), Danijel Jurić (2), Tarik Kubat, Ahmet Kačamaković (1), Eldar Zukić, Ajdin Starčević (4), Mirsad Čelenka (1), Velid Čelenka, Faris Rujanac (5), Mevludin Čehajić, Tarik Škaljo, Eldar Đulić (1) i Omar Osmančević.

Ova utakmica će biti zapamćena i po tome što se među 16 prvotimaca prvi put našao i još jedan, četvrti po redu šesnaestogodišnjak iz vlastite rukometne škole RK Čelika. Pored Ahmeta Kačamakovića, Eldara Zukića i Tarika Škalje, koji su ,,prekomandovani” iz Čelikovog podmlatka i već su nastupali za prvi tim RK Čelika, još jedan šesnaestogodišnjak iz vlastite Čelikove škole rukometa, Omar Osmančević, je prvi put obukao dres prvotimca. Sretno, Omare!

Inače, u ovoj utakmici nije nastupio jedan od najboljih igrača RK Čelika, iskusni Edin Gušić, koji sa suprugom i kćerkom koristi četvorodnevno nagradno putovanje na Moru, koje mu je Klub dodijelio – smještaj i puni panson u hotelu Montenegrostras u Budvi.

Prvu prvenstvenu utakmicu RK Čelik igra u nedjelju, 25. septembra, protiv ekipe RK Bosna iz Tešnja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno