Kultura

U ZENICI SUTRA POČINJE III MEĐUNARODNI TEATARSKI FESTIVAL LJETNE VEČERI STUDIO TEATRA

U ZENICI SUTRA POČINJE III MEĐUNARODNI TEATARSKI FESTIVAL LJETNE VEČERI STUDIO TEATRA

Sutra će predstavom „Savršen kroj“ Sarajevskog ratnog teatra početi III međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici koji ove godine traje 02. do 07.  jula.  U predstavi „Savršen kroj“ igraju Admir Glamočak i Sead Pandur, a režiju potpisuje Jasmin Duraković. U ovom komadu naizgled banalan susret pretvara se u buran odnos dvojice reklo bi se potpuno različitih ljudi koje, kako će se ispostaviti, spaja ljubav prema istoj ženi. Predstava je priča o propasti i  ljudskim sudbinama.

Drugu noć festivala publici će se predstaviti predstava „Trg ratnika“ u režiji Dine Mustafića. Predstava je rađena u produkciji  Pozorišta mladih Sarajevo, a glavne uloge ostvaruju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać. Treća noć festivala je rezervisana za predstavu „A šta ćemo sad?“, Yugoart-a i Pozorišta „Slavija“ Beograd koja je nastala po motivima priče Branka Đurića. Tekst i režiju potpisuje Erol Kadić, a glavne uloge ostvaruju Sofija Juričan i Ivan Đorđević Džudi.

U petak, 05. jula na programu je predstava za djecu „Potraga za konačištem“, koja je nastala u produkciji Teatra Kabare Tuzla. U ovoj avanturi za djecu glavne uloge ostvaruju Irfan Kasumović i Elvis Jahić. U sobotu, 06. jula mališani će uživati u mjuziklu „Pepeljuga“, rađenom u produkciji  Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci.  U predstavi igraju i animiraju Matea Marušić, Dorian Paulić, Antonija Mrkonjić, Katarina Šestić, Josipa Oršolić, Vladimir Andrić i Zorko Bagić.

U nedjelju, 07. jula festival zatvara predstava „Državni lopov“, hit komedija, koja 15 godina nasmijava publiku, a svrstava se među najigranije živuće predstave u BiH.  U predstavi Studio Teatra igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Sve predstave za odrasle počinju u 21:00 sat, a predstave za djecu od 20 sati i 30 minuta. Organizatori su, u okviru programa za djecu, pripremili kreativne radionice, igraonice, kao i druženja sa maskotama omiljenih animiranih likova mališana.  Kao i prethodnih godina  predstave se igraju na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, na otvorenoj sceni, što i jeste specifičnost ovog festivala.

Svi zainteresovani svoje ulaznice mogu rezervisati na broj telefona 061 783 130 ili iste kupiti na blagajni Multiplexa „Ekran“ Zenica. Također, ulaznice će se moći kupiti i na blagajni festivala prije početka predstava. Program i brošuru festivala možete preuzeti na: http://bit.ly/2Jr5lxh

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem