Zenica

U Zenici olimpijski bazen očekuju za dvije godine, kolege iz Sarajeva spremne pružiti podršku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava Olimpijskog bazena Otoka ugostila je delegaciju predvođenu direktorom JP za sportske objekte i terene d.o.o. Zenica, Nedimom Talićem, a između ostalih, delegaciju su činili savjetnik gradonačelnika Grada Zenice, Mirsad Heleg te predstavnici Nadzornog organa radova.

Naime, u augustu prošle godine u Zenici je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji I faze objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima.

“To je bio povod radne posjete zeničke delegacije Javnom preduzeću Olimpijski bazen Otoka, kako bismo im prenijeli naša iskustva i tehničke vještine u vođenju ovog objekta. Zeničke kolege zanimali su svi detalji, od tehničkih uputa, savjeta, preko materijala i opreme korištene prilikom izgradnje i održavanja Olimpijskog bazena Otoka, pa sve do načina organizacije trenažnih i takmičarskih procesa te rekreativnih posjeta koje smo omogućili za sve naše sugrađane”, saopćili su iz Olimpijskog bazena Otoka.

Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja objekta zatvorenog bazena u Zenici u sklopu je postojećeg kompleksa otvorenih bazena. Inače, budžet planiran za I fazu građevinskih radova na izgradnji objekta iznosi 10.502.214,75 KM, a rok za izgradnju I faze je 12 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

Po okvirnim procjenama, kolege su mišljenja da bi ovaj objekat trebao zasjati u punom sjaju za otprilike dvije godine. Prve dvije faze odnose se na izgradnju novog objekta, dok će treća faza biti rekonstrukcija postojećih otvorenih bazena u vodeni park.

Uprava Olimpijskog bazena Otoka za kraj je poželjela kolegama iz Zenice mnogo sreće i uspjeha u procesu izgradnje, otvaranja i rada olimpijskog bazena, istakavši da će im rado biti na raspolaganju za svaki vid podrške, po potrebi.

Izvor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno