Zenica

FOTO: Vrtić “ABAKUS” učestvovao u eTwinning projektu “Čarolije ispod maske”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrtić „Abakus“ iz Zenice je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja za inovativan i kvalitetan rad, među kojima je i najprestižnije priznanje za edukatore u BiH – Najinovativnije odgajateljice Nagrade za inovativne nastavnike – COI Step by step.

Svake godine kreiraju različite inovacije pod sloganom „Mjesto gdje djeca sretno i zdravo rastu i razvijaju se“ pa su se pridružili evropskoj zajednici inovativnih nastavnika i platformi „ETWINNING“.

Rado smo se odazvali pozivu da učestvujemo i realizujemo međunarodni projekat „Čarolija ispod maske“ u kojem učestvuju inovativni nastavnici iz: BiH, Srbije, Turske, Grčke i Rumunije. U projektu su učestvovala djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, a svaka grupa je imala svog partnera, odnosno svako dijete je imalo svog para „Tajnog prijatelja“. Djeca su se predstavila crtežom, avatarom i tekstom kroz različite web alate. Organizirane su radionice izrade maski za prijatelje, posebne maske su pravili za sebe, a izrađena je saradnjom svih nastavnika i velika maska koja predstavlja logo projekta. Djeca su zaronila u svijet mašte i kreativnosti kako bi izradila vlastite maske koje odražavaju njihovu jedinstvenost. Ove maske nisu samo umjetnički izraz, već i simbol međunarodnog prijateljstva. Posebno emotivna tačka projekta bilo je izrađivanje dodatnih maski za djecu iz partnerskog vrtića u Kotor Varoši. Ovaj gest ljubaznosti dodatno je ojačao veze između naših malih umjetnika.

Sve aktivnosti, od crteža do izrade maski, dokumentirane su na eTwinning platformi. Ovdje smo dijelili radost stvaranja, sarađivali s partnerima i izgrađivali mostove među našim zajednicama.

Na kraju je dogovoren video susret sa djecom partnerskog vrtića, gdje su se djeca upoznala uz skidanje maski, pjevala, igrala i družila, što je predstavljalo pravu čaroliju prijateljstva. Raduje nas da smo pored drugih projekata realizirali još jedan projekat koji promoviše ideju suživota i da smo bogatiji za mnogo novih prijatelja širom Evrope.

Vrtić „Abakus“ ZenicaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno