Ostali sportovi

U Zenici održano dvoransko Prvenstvo BiH u atletici za šest kategorija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici održano dvoransko Prvenstvo BiH u atletici za šest kategorija – Proteklog vikenda, 01./02.2.2020.godine, Atletski klub (AK) „Zenica“, bio je domaćin i organizator dvoranskog Prvenstva u atletici u šest kategorija (Mlađi juniori, mlađe juniorke, juniori, juniorke, seniori i seniorke). Prvenstvo je održano u disciplinama 60 m prepone, skok u dalj i troskok.

Prvog dana na rasporedu su bile trke na 60 metara sa preponama u svih šest kategorija, a drugog dana discipline skok u dalj i troskok za napred navedene kategorije.

Takmičenje se odvijalo na Atletskim terenima (natkriveni dio ispod tribina stadiona na Kamberovića polju).

Učestvovalo je 20 atletskih klubova iz čitave BiH sa ok 120 takmičara/takmičarki.

Nakon završenog takmičenja među najuspješnijim su bili takmičari iz atletskih klubova Glasinac, Novi Grad, Leotar, Brotnjo.

Od zeničkih atletičara izdvajamo dva prva mjesta za Sedina Hecu u seniorskoj konkurenciji i to u skoku udalj sa preskočenih 6,89 m i troskoku sa daljinom 14,95 metara, te treće mjesto u juniorskoj konkurenciji za Ajdina Haseljića u trci 60 metara sa preponama sa rezultatom 7,46 min.

U mlađim kategorijama učinak zeničkih atletičara bio je skroman.

Predsjednik organizacionog odbora bio  je Nedžad Heco, a u tehničkoj organizaciji su bili Aziz Kevelj, Miroslav Ubiparip i Zdenko Mileusnić.

Devetog februara 2020.godine u Istanbulu je na programu Balkansko prvenstvo u dvorani za juniore i juniorke, a 15. februara u istom gradu održat će se i Balkansko seniorsko prvenstvo u dvorani.

E.Imamović

Foto arhiva

Rezultati atlet.prvenstva BiH u dvorani-Zenica, 01.-02.2.2020

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno