Ostali sportovi

Izvrstan nastup mladih zeničkih tenisera Asje Salkanović i Fatiha Šišića na Državnom zimskom prvenstvu BiH u tenisu 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Danas, 03.02.2020. godine, je na terenima Teniskog kluba “Sporting” u Sarajevu završeno Zimsko državno prvenstvo u tenisu za igrače i igračice do 14 godina, na kojem su zenički teniseri ostvarili izvrsne rezultate. Iako su imali velike probleme u trenažnom procesu pred ovo takmičenje, zbog nedostatka natkrivenih tennis terena za treniranje u zimskim uslovima u Zenici, oni su ostvarili odlične rezultate.
Fatih Šišić je osvojio prvo mjesto (u konkurenciji 27 igrača) pobjedivši u finalu Marka Maksimovića iz Doboja rezultatom 2:1 (po setovima 7:6; 5:7; 7:6) dok je Asja Salkanović ( u konkurenciji 37 igračica) osvojila drugo mjesto izgubivši u finalu istim rezultatom ( po setovima 6:1; 5:7; 3:6), od Anastasije Ignjatić iz Banjaluke.
Ovo prvenstvo je bilo i reprezentativno izborno prvenstvo tako da će ovi talentirani zenički teniseri predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim turnirima iz kalendara Evropske teniske asocijacije, koje će se održati od 02.03. do 16.02. 2020 godine u Antaliji u Turskoj.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno