Kultura

U Zenici održan 14. festival sevdaha „VRANDUK-ZENICA 2020“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici održan 14. festival sevdaha „VRANDUK-ZENICA 2020“ – Ovogodišnja Omladinska kulturna manifestacija Dani sevdaha „Vranduk-Zenica 2020“ održana je protekle nedjelje od 20 sati u restoranu „Tapas“, Staro pozorište, Zenica.

Uokviru Dana sevdaha održan je festival sevdaha „Vranduk-Zenica 2020“ i bio je revijalnog, u obliku show programa, a ne takmičarskog karaktera.

Po prvi put festival se održao izvan trvrđave Vranduk, a razlog promjene mjesta održavanja manifestacije, koja se trebala održati u ljetnim mjesecima u trvrđavi Vranduk, je pandemija izazvana koronavirusom, COVID-19, koja je pogodila cijeli svijet i odluka direktora Muzeja grada Zenica da otkaže sva kulturna dešavanja u trvđavi Vranduk.

-Nadamo se da će naredne godine, kada slavimo jubilarnu 15. godinu Festivala, sve ponovo vratiti u tvrđavu Vranduk u punom sjaju, kao jednu od najljepših destinacija za održavanje manifestacije ovog i sličnog karaktera, značajnog za grad Zenicu i Federaciju Bosne i Hercegovine. Važno je da se tradicija ne prekine -, kazao nam je Avdo Ismić, direktor i izvršni producent Festivala.

U nedjeljnom programu nastupili su poznati izvođači i veterani pjesme sevdalinke Sejo Pitić, Hasiba Agić i  Hajrudin Halač-Heli, te nekoliko mladih izvođača, istaknutih posljednjih godina na omladinskim festivalima.

Za muzičku pratnju bio je zadužen zenički „Rima bend“, a voditelj je bio legendarni Enver Šadinlija.

Generalni pokrovitelj bio je grad Zenica, pokrovitelji kanton ZDK, Almy, Almy transport, Asko komerc Nemila…, a medijski pokrovitelji RTV Zenica, Naša riječ i Zenicablog.

E.Imamović

Foto Zenicainfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno