Kultura

Promocija: Zbirka aforizama Avde Bašića “Provjetravanje uma”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promocija: Zbirka aforizama Avde Bašića “Provjetravanje uma” – Nakon predanog dvogodišnjeg rada, a na sreću svih zaljubljenika humora, svjetlost dana je ugledala i treća po redu zbirka aforizama zeničkog humoriste Avde Bašića. Zbirka nosi naziv “Provje(t)ravanje uma”.

Avdo Bašić je već poznat bosanskohercegovačkoj javnosti po svom aforizmu i iza sebe ima veliki broj gostovanja, kao i 2 knjige aforizama:”Presing” i “Povuci-potegni”. Pored aforizama, Bašić piše kratke priče, poeziju, te je veliki zaljubljenik enigmatike. Njegove enigmatske radove možemo pratiti u poznatom listu “Đerdan”, pod pseudonimom Kiki.

Aforizmom uvijek nastoji sagledati stanje u kojem se nalazi naše društvo, kuditi sve društvene devijacije, a usput i nasmijati čitaoca. Vještim baratanjem riječi, na ove aforizme niko ne može ostati ravnodušan. One dotiču svaki aspekt čovjekovog bivstvovanja, čine da se duboko zamislimo nad brojnim
pojavama u društvu, da izvučemo neke pouke i da kroz smijeh na sve to lakše gledamo. Na malom prostoru, koji nam nudi aforizam, Bašić pod lupu stavlja sve ono što smatramo bitnim za čovjeku egzistenciju.

Recenzent zbirke je svima dobro poznati pjesnik, te profesor filozofske i sociološke discipline Željko Grahovac, a ilustraciju je izradila talentovana diplomirana ekonomistica, također naša Zeničanka, Amra Dedić.

Ovim putem vam nudimo na čitanje neke od Bašićevih aforizama, a ostaje nam nada da ćemo uskoro imati priliku i uživo uživati u aforizmima na nekoj od promocija.

1. Dok se mi saberemo – sve će nam oduzeti.
2. Zagrabi, pa vladaj!
3. Izdajem apartman sa pogledom u plafon.
4. Sva naša preduzeća rodbinu zapošljavaju u strogoj tajnosti.
5. Od kako koristim pametni telefon – sve sam veća budala.
6. Kada ne znam šta radim,obično posuđujem novac.
7. Život me već sažvakao- očekujem pljuvanje.
8. Od čistog zraka se ne živi – u zagađenju je spas.
9. Prve batine sam dobio od oca – poslje me tukao ko je stigao.
10. Druže Tito, mi ti se pljujemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno