Kultura

„Ježeva kućica“ u Zenici i u Živinicama

„Ježeva kućica“ u Zenici i u Živinicama – Predstava „Ježeva kućica“ prema tekstu bosanskohercegovačkog autora Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Dječije scene Bosanskog narodnog pozorišta sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Centrom za kulturu Zavidovići, u ovoj sedmici će imati svoja dva izvođenja u Zenici i u Živinicama.

Zenička publika će „Ježevu kućicu“ imari priliku pogledati u utorak, 13. oktobra u 18 sati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a publika u Živinicama će istu predstavu imati priliku pogledati u četvrtak, 15. oktobra u 19 sati.

Predstava „Ježeva kućica“ nas podučava kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

U nedjelju, 18. oktobra u 19.30 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti održana izložba i javno emitovanje predstave „Božićna bajka“ u čast Žarku Mijatoviću.

Sve programske aktivnosti u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica se održavaju u skladu sa higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem