Zenica

U Zenici izlaznost do 15 sati 32,99 posto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici izlaznost do 15 sati 32,99 posto – Gradska izborna komisija Zenica do 15 sati registrirala je izlazak 33.390 birača ili 32,99 posto, od registriranih 101.202 birača.

-Veća izlaznost registrirana je u seoskim naseljima, poput Gladovića, Radinovića, Puhovca, Jastrepca, Starine…u kojima je izlaznost bila i do 68 posto. Najmanja izlaznost zabilježena je na biračkom mjestu Crkvice 1, gdje je do 15 sati glasalo 23,78 posto – kazao je na pres-konferenciji predsjednik GIK-a Zenica Selver Keleštura.

Zenica ima registrirano 141 biračko mjesto, od kojih će njih 11 produžiti proces i nakon 19 sati, za onoliko vremena za koliko su jutros kasnili s otvaranjem. Najduže kašnjenje, od sat i pol vremena, bilo je u naselju Pepelari, gdje će izbori biti i produženi za toliko vremena.

Keleštura je najavio da će biti zatraženo kažnjavanje članova biračkih odbora koji su odustali, a prethodno su uz prijedlog političkog subjekta, bili dobrovoljno prihvatili obaveze, prošli obuku te potpisali obrazac SG-1, koji je i dostavljen Izbornoj komisiji BiH.

Podsjećanja radi, u tom je gradu proteklih dana odustalo više od 300 članova biračkih odbora, od kojih samo jučer više od 100.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno