Zenica

FOTO: Održana Skupština Radio kluba Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana Skupština Radio kluba Zenica – Na osnovu člana 24. Statuta i Odluke Upravnog odbora Radio kluba “Zenica” predsjednik ovog kluba Enes Šarić je proteklog vikenda zakazao, te rukovodio izborno-izvještajnom Skupštinom Radio kluba Zenica, koja je održana u Multipleksu Ekran u Zenici. Sumiran je rad ovog kluba u proteklih godinu dana, koja je ocijenjena kao pozitivnom, te uspješnom za njene članove i klub u cjelini.

-Upravni odbor je uspio da održi kontinuiran rad Kluba, kao i njegovu ekonomsku stabilnost. U protekle tri i po godine održano je 67 sastanaka Upravnog odbora i više od 100 radnih dogovora, na kojima su donesene odluke o sprovođenju takmičenja, kurseva, finansijsko-materijalnog poslovanja i drugih aktivnosti Kluba. Upravni odbor je radio na materijalnoj stabilnosti kluba kroz realizaciju naplate članarine, traženjem donacija kroz raspisane grantove i sponzorstva, kao i iznajmljivanjem ili davanjem u zakup slobodnih resursa Kluba. Takav odnos je omogućio i nabavku nove radioamaterske opreme, kao što su: KT radio stanica KENWOOD TS480, antene „CobWeb“, Sport Ident sa pratećom opremom. Klub je nastavio dobru saradnju sa Savezom izviđača općine Zenica. Posebno bih istakli redovno učestvovanje na „YOTA YOTI“. Predstavnici Kluba su bili redovno uključeni u rad ARA-e i njenih komisija. Bitno je naglasiti da su uprava i članovi našeg Radio kluba bez ikakvih naknada podržali niz takmičenja u regiji tehničkom opremom, te ljudskim resursima i znanjem u korištenju opreme za elektronsko mjerenje i obradu rezultata Sport Ident, čiji smo vlasnici. Ova oprema je korištena i u svim takmičenjima koje je organizirao naš klub, rekao je između ostalog predsjednik Enes Šarić, dodajući da odgovorni i dalje ne pridaju značaj radu radio-amatera, bez obzira na značaj i korist koji ova aktivnost pokazuje  prilikom elemenatarnih nepogoda i vanrednih situacija.

Radio klub Zenica (E71EZC i E71BAB) danas broji 30-ak aktivnih članova, na Skupštini 20-ak članova ima pravo glasa i odlučivanja, a koliko su uspješni govori i podatak da su po osnovu novog specijalnog znaka, dobivenog od Regulatorne agencije za komunikacije povodom 70. godina rada, ostvarili tri hiljade veza širom svijeta.

Foto: I. Sačak

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno