Zločini

U Varošištu krađa iz vikendice, u Blatuši pretresom pronađena droga…

Policija
Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Varošištu krađa iz vikendice, u Blatuši pretresom pronađena droga… – Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do Kantona registrovano je osam krivičnih djela.

Zenica

U ulici Zije Dizdarevića kod br.14 izvršeno je KD-o posjedovanje narkotičkih sredstava od strane lica K.E. iz Zenice. Prilikom pregleda po čl. 25 Zakona o policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona kod navedenog lica je pronađen jedan pvc paketić sa sadržajem smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu bruto težine 31,00 grama. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Od strane policijskih službenika sačinjena službena zabilješka.

U Zenici u mjestu Varošište od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u vikendicu vl. A.H. iz Zenice. Od strane policijskih službenika sačinjena službena zabilješka.

Zavidovići

U toku noći u mjestu Mahoja, općina Zavidovići, od strane NN lica  izvršeno je krivično djelo teške krađe u štalu vlasništvo B.S. kojom prilikom sje  otuđeno dvoje jaradi. Izvršen uviđaj od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Z.M. iz Zavidovića prijavio da je u zadnjih sedam dana u Ulici 15. septembar u Zavidovićima od strane NN lica izvršena krađa iz  kuće, kojom prilikom je otuđen vodomaterijal. Od strane policijskih službenika sačinjena službena zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, u tri SN, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede,dok su dva lica zadobila teške tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Sebotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017.godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, Kakanj-Zenica i Zenica-Kakanj u oba smjera odvija jednom saobraćajnom trakom. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno