PERO Zenica
Zločini

Zadraninu Ukraden Golf V, u Babinom polju napadnuta i opljačkana Zeničanka

specijalci policija.1340273372.36

Zadraninu Ukraden Golf V, u Babinom polju napadnuta i opljačkana Zeničanka – Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U ulici Mehmeda Spahe, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf V”, registarskih oznaka ZD-825-IC, vlasništvo lica K.I. iz Zadra, Republika Hrvatska. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U naselju Kam, Babino polje, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad licem Č.Š., iz Zenice, na način da je nepoznato lice ili više njih fizički napalo oštećenu Č.Š. i tom prilikom od iste otuđilo neutvrđenu količinu novca i ličnih stvari. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela Č.Š. je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije a o svemu je upoznat i dežurni kantonalni tužilac, dok se nastavljaju operativne aktivnosti policijskih službenika na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršilaca istog.

Tešanj 

U mjestu Putešići, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo Š.R., iz Tešnja, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršilaca istog poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 
loading...