Zločini

VIDEO+FOTO: Detalji incidenta – Bomba mu raznijela šaku – Tri osobe u KB Zenica nakon što je Faruk Šabić aktivirao bombu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Detalji incidenta – Bomba mu raznijela šaku – Tri osobe u KB Zenica nakon što je Faruk Šabić aktivirao bombu –

Od mještana Buzića Mahale kod Visokog novinari Oslobođenja su saznali da su Faruk Šabić, Nermin O. i njegova supruga Behka, te Samir H. skupa bili na izletištu. Pri povratku, kako se nezvanično priča došlo je do nesuglasica, Nermin O. i njegova supruga Behka i Samir H. su se kretali pješice, a Šabić u automobilu.

U jednom trenutku aktivirao je ručnu bombu i izbacio kroz prozor automobila. Jedno od troje pješaka se sagelo i uzelo u ruku da je odbaci (Nermin O.), no bomba je u tom trenutku eksplodirala i raznijela mu šaku.

Povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Visoko radi ukazivanja ljekarske pomoći, te nakon ukazivanja ljekarske pomoći prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica. Kako saznajemo, lakše su povrijeđeni Behka O. i Samir H, dok je Nermin O. zadobio teže tjelesne povrede. Izvršilac se nakon ovog krivičnog djela vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon što je policija zaprimila dojavu, na pronalasku izvršioca su angažovane sve raspoložive snage Policijske stanice Visoko, koje su brzom i efikasnom reakcijom u 14.20 sati, locirale i stavile pod kontrolu Šabića.

U naznačene aktivnosti su uključena i dva tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U toku su uviđajne radnje koje poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije, kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Uviđajna ekipa i operativni timovi nastavljaju sa vršenjem uviđajnih radnji, te drugih mjera naloženih od strane dežurnog tužioca, u cilju dokumentovanja krivičnog djela i utvrđivanja svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja osoba. Paralelno sa uviđajnim radnjama vrši se pretres kuće u kojoj živi osumnjičeni Šabić kao i pretres spornog putničkog vozila, koje je navedeni koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Nakon lišenja slobode i stavljanja pod kontrolu Šabić je sproveden u službene policijske prostorije, gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada.

Specijalista urgentne medicine sa Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica dr. Kašmira Huseinović za Klix.ba je potvrdila da su u Kantonalnu bolnicu dovezene tri osobe, od čega su dvije zadržane na opservaciji dok je treća osoba zbog teških povreda prebačena u hiruršku salu gdje je u toku obrada povrijeđenog dijela tijela.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno