Ostali sportovi

U subotu u Zenici 3. Memorijalni turnir „Sjećanje na Ibrahima Mehmedića i Vincenca Šunjića“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub (ŠK) Čelik je ove subote, 2. decembra, domaćin 3. Memorijalnog šahovskog turnira „Sjećanje na Ibrahima Mehmedića i Vincenca Šunjića“.

Organizatori turnira su porodice Mehmedić i Šunjić, te ŠK Čelik Zenica. Turnir će se održati u Šahovskom domu u Zenici. Broj učesnika je ograničen na 60 šahista. Igraće se švajcarski sistem u 9. kola sa tempom igre od 7 minuta po igraču za cijelu partiju. Prvo kolo turnira je na programu od 11 sati.

-Ove subote pravimo memorijalni turnir u šahu u znak sjećanja na naše prijatelje i istaknute šahovske radnike i šahiste dr. Mehmedić Ibrahima i Šunjić Vinsena. Veliko nam je zadovoljstvo da ih se svake godine sjetimo jer su oni svojim djelom to zaslužili“, izjavio je za Zenicainfo.ba IM Goran Trkulja, šahista i generalni sekretar ŠK Čelik.

Nagradni fond turnira je 1.000 KM i biće podijeljen na 10 prvoplasiranih šahista. Biće dodjeljene i tri specijalne nagrade: najuspješniji kadet 2005.godište i mlađi, najbolje plasirani veteran + 65 godina i najuspješnija šahistkinja.

Turnir će se rejtingovati kod FIDE za BLITZ rejting listu.

Direktor turnira će biti Vedad Šestić, dipl.ing.arh, a sudije IA Sejfudin Miskić i NA Belmir Miskić.

Prošlogodišnji memorijal okupio je 52 šahiste među kojima su bili po jedan inter majstor i FIDE majstor. Pobjednik prvog turnira bio je Leon Bojo iz Kiseljaka, dok je prošlogodišnji pobjednik Zeničanin Dino Marković.

Nakon Memorijala „Sjećanje na Ibrahima Mehmedića i Vincenca Šunjića“ Šahovski klub Čelik 9. decembra biće tehnički organizator 28. seniorskog prvenstva Zeničko-dobojskog kantona u šahu za 2023. godinu.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno