Ostali sportovi

Održana Pojedinačna prvenstva u šahu Osnovnih škola „Hamza Humo“ i OŠ „Arnauti“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer 29.11.2023. godine Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa projektom „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu. Danas su održana dva Pojedinačna prvenstva u šahu, Osnovnih škola „Hamza Humo“ Babino  i OŠ „Arnauti“, saopštio nam je Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Prvenstva su se igrala na švicarskom sistemu od pet kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola.

Na pojedinačnom prvenstvu OŠ „Hamza Humo“ učestvovalo je 13 igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Adnan Bolić sa četiri osvojena poena. Isto toliko su imali drugoplasirani Bekir Avdić i trećeplasirani Mustafa Imamović, ali sa lošijim dodatnim kriterijem.. Ekipu OŠ „Hamza Humo“ sačinjavaju sljedeći igrači: Adnan Bolić, Bekir Avdić, Mustafa Imamović i rezerva Faris Mahmić. Kod žena u osnovnom sastavu je Farah Mahmić, a njoj je rezerva Ajša Imamović.

Direktor prvenstva bio je Samed Pašalić.

Detaljnije o turniru pogledajte klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr856506.aspx?lan=15&art=1&rd=5

Na pojedinačnom prvenstvu OŠ „Arnauti“ učestvovalo je sedam igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Demir Vardo sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Abdelu Trakiću sa četiri osvojena poena, a treće mjesto je zauzeo Kerim Arnaut sa tri osvojena poena. Ekipu OŠ „Arnauti“ sačinjavaju sljedeći igrači: Demir Vardo, Abdel Trakić, Kerim Arnaut i rezerva im je Najdin Ormanović.

Na pojedinačnom prvenstvu OŠ „Arnauti“ nije bilo ženske igračice.

Direktor prvenstva bio je Mahir Arnaut.

Detaljnije o turniru pogledajte klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr856702.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Prvenstva su sudili Vedad Šestić, IM Goran Trkulja i NA Marković.

Nakon 24 odigrana prvenstva ukupno je učestvovao 581 igrač.

Sutra, 30.11.2023. godine, u planu su dva pojedinačna prvenstva i to Pojedinačno prvenstvo Medicinske škole i Pojedinačno prvenstvo Univerziteta Grada Zenica.

E.Imamović/D.Marković

Foto V.Šestić i Amir Zukić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno