Ostali sportovi

FOTO: Završeno pojedinačno prvenstvo Medicinske škole za školsku 2023/2024 godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica, 30.11.2023.godine, održano je Pojedinačno prvenstvo Medicinske škole u sklopu projekta „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu, saopštio nam je NA Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od pet kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu srednjih škola Grada Zenica koje će se održati u mjesecu februaru 2024. godine.

Na pojedinačnom prvenstvu Medicinske škole učestvovao je 31 igrač. Prvo mjesto zauzela je Lamia Osmančević sa 4,5 osvojena poena. Isto toliko je imao i drugoplasirani Dion Babičić, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Treće mjesto zauzeo je Eman Muhamedagić sa četiri osvojena poena. Ekipu Medicinske škole će činiti sljedeći igrači: Dion Babičić, Eman Muhamedagić, Ahmed Solo i Anis Duraković, a kod žena Lamia Osmančević i Sumeja Trebo.

Direktorica prvenstva bila je Nedžada Čabaravdić-Alispahić.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr856952.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Prvenstvo su uspješno sudil Vedad Šestić i IM Goran Trkulja.

Večeras, u 19,00h, kreće Pojedinačno prvenstvo Univerziteta Grada Zenica.

Nakon 23 odigrana prvenstva, ukupno je učestvovalo 592 igrača.

E.Imamović/D.Marković

Foto Vedad Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno