Odbojka

U subotu odbojkašice OK Čelik-R domaćini Bosni, ŽOK Željezara gostuje kod OK Novi Grad Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote, 16.12. 2023. godine, zeničke ekipe u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Jug, sezona 2023/2024. igraju svoje utakmice iz 10.kola. Inače, ovo je prvo kolo iz drugog dijela sezone nakon kojeg slijedi zimska pauza do kraja januara 2024.godine.

U ovoj ligi iz Zenice nastupaju ekipe ŽOK „Željezara“ i OK „Čelik-R“.

Odbojkašice OK Čelik-R, u 10.kolu su domaćini ekipi ŽOK Bosna iz Sarajeva, koja je na omjeru od 5 pobjeda, 4 poraza, peto mjesto sa 14 bodova. Zeničanke su na omjeru od 4 pobjede, 5 poraza, sedmo mjesto sa 10 bodova. U 1.kolu u Sarajevu bilo je 3:0 za Sarajke.

Utakmica OK “Čelik-R” Zenica – ŽOK “Bosna” Sarajevo igra se ove subote, 16.12. od 14 sati u dvorani KŠC „Sv.Pavao“ u Zenici.

Službena lica na ovoj utakmicu su: I sudija Mirsad Čubro, II sudija Ivona Jozić, a delegat-kontrolor Jasmin Husejnović.

Iz OK „Čelik-R“ poručuju i pozivaju:

-U 10. kolu, posljednjem prije zimske pauze i kraja jesenjeg dijela prvenstva, dočekujemo ekipu Ženskog odbojkaškog kluba “Bosna” iz Sarajeva. Sarajevski klubovi imaju lijepu odbojkašku tradiciju, a “Bosna” je definitivno dio te tradicije.

Pozivamo vas da nam se u subotu 16.12.2023. godine pridružite u KŠC “Sv. Pavao” i našim djevojkama date krila i podršku u pohodu na nova tri boda! Svi u KŠC! Vidimo se.

Nakon 9 odigranih kola (prvi dio takmičenja), odbojkašice OK Čelik-R su na omjeru od četiri pobjede i pet poraza, sedmo mjesto na tabeli, 10 bodova.

Odbojkašice ŽOK “Željezara” Zenica, u 10.kolu gostuju kod ekipe OK „Novi Grad“ u Sarajevu, koja je lider na tabeli sa omjerom od 8 pobjeda, jedan poraz i 24 boda. Zeničanke su na omjeru od 7 pobjeda, 2 poraza, 4. mjesto sa 18 bodova. U 1.kolu, u Zenici, bilo je 1:3 za gošće iz Sarajeva.

Ova utakmica se igra u subotu, 16.12. od 19 sati u dvorani Skenderija II u Sarajevu.

Nakon 9 odigranih kola (prvi dio takmičenja), odbojkašice Željezare su na omjeru od sedam pobjeda i dva poraza, četvrto mjesto na tabeli, 18 bodova.

Iz ŽOK „Željezara“ poručuju:

– X kolo Superlige FBiH, grupa jug, naše djevojke igraju protiv prvoplasirane ekipe prvog dijela takmičenja OSFBIH OK “Novi Grad” u subotu 16.12.2023.g.sa početkom u 19h. Ovo je ujedno i zadnja utakmica naših seniorki u ovoj godini. Našim djevojkama želimo da pokažu u Sarajevu sve što znaju i nastave dosadašnji slijed pobjeda. Sretno.

Parovi 11.kola, 27./28.1.2024 (2.kolo drugog dijela sezone)

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Čelik-R” Zenica

OK “Novi Grad” Sarajevo – ŽOK “Kakanj” Kakanj

ŽOK “Bosna” Sarajevo – OK “Vogošća” Vogošća

ŽOK “Alipašino Polje” Sarajevo – OK “Ilijaš” Ilijaš

HOK “Čapljina” Čapljina – OK “Breza 1934” Breza

E.Imamović

Foto iz klubova



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno