Rekreacija

U subotu 1/4 finala Ramazanske Lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu 1/4 finala Ramazanske Lige – Nakon uzbudljivih ramazanskih noći kroz utakmice grupne faze Ramazanske lige, u subotu 2.6.2018. nas očekuju utakmice knock-out faze nakon čega ćemo saznati i polufinaliste ovogodišnje Ramazanske lige. Ukupno četiri utakmice 1/4 finala će se odigrati za jednu noć između ekipa koje su se plasirale u ovu fazu takmičenja. U polufinalu će se sastati pobjednici susreta Pridražići – Potok i Lokvine – G.Gračanica sa jedne strane i pobjednici susreta Brist – Ensar i G.Zenica – Nur Han sa druge strane.

23:30 Pridražići – Potok

Prva utakmica koja nas očekuje je između prvoplasirane ekipe grupe A Pridražića i drugoplasirane ekipe grupe B Potoka. U grupnoj fazi obje ekipe su zabilježile po pobjedu a Pridražići su postigli čak 5 golova više dok su u isto vrijeme primila 2 gola manje. Iako je Potok po efikasnosti dosta skromniji od Pridražića, očekujemo veliku borbu za prolaz dalje.

23:50 Lokvine – G.Gračanica

Druga utakmica Knock-out faze je između prvoplasirane ekipe grupe C Lokvina i drugoplasirane ekipe grupe D G.Gračanice. Kroz grupnu fazu obje ekipe su imale dosta sličan učinak sa 7 postignutih golova ekipe Lokvine naspram 5 postignutih golova ekipe G.Gračanice. Obje ekipe dolaze u ovu fazu neporažene pa će biti zanimljivo pratiti ovaj duel.

00:10 Brist – Ensar

Treća utakmica Knock-out faze se igra između prvoplasirane ekipe grupe B Brist i drugoplasirane ekipe grupe A Ensar. Brist je jedina ekipa koja je grupnu fazu završila sa tri pobjede iz tri susreta sa čak 17 postignutih golova. Ensar je međutim mnogo skromnije nastupio u grupnoj fazi sa samo jednom pobjedom i 5 postignutih golova. Gledano po utakmicama grupne faze, Brist je ipak favorit u ovom susretu ali ne možemo odbaciti ekipu Ensar koja je dosta iskusna i uigrana.

00:30 G.Zenica – Nur Han

Posljednju utakmicu Knock-out faze prvoplasirana ekipa grupe D G.Zenica igra protiv drugoplasirane ekipe grupe C Nur Han. Jednak učinak u omjeru pobjeda i neriješenih rezultata u grupnoj fazi ove dvije ekipe nam obećavaju odličan duel. G.Zenica je bila efikasnija kroz grupnu fazu sa 10 postignutih golova dok je ekipa Nur Han postigla 6. Očekuje nas velika bitka između dvije jako kvalitetne ekipe pa pozivamo sve ljubitelje da ostanu do kraja i pogledaju ovaj sudar odličnih ekipa.

Utakmice grupne faze su se igrale po “Blitzkrieg” sistemu bez poluvremena dok se utakmice 1/4 finala igraju sličnije standardnim utakmicama sa dva poluvremena po 10 minuta uz pravo na po jedan kratki time-out od 30 sekundi u svakom poluvremenu. Pozivamo vas da posjetite teren sa vještačkom travom Turski park u subotu 2.6.2018 od 23:30 i prisustvujete odličnom prikazu vještina zeničkih malonogometnih znalaca. Za sve rezultate uživo i Facebook live, pratite oficijelnu Facebook stranicu Džematska liga, a na toj istoj stranici iskoristite priliku i javite se našem Džemki – prvom Messenger botu lige, koji će vam dati sve informacije o rezultatima, tabelama, listi strijelaca i ostaloj statistici.

S.T.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno