Košarka

U srijedu derbi KŽK Čelik – ŽKK Play off Ultra (17h)

U srijedu derbi KŽK Čelik – ŽKK Play off Ultra (17h)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu derbi KŽK Čelik – ŽKK Play off Ultra (17h) – Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je odigravanje odgođene utakmice iz 17.kola Prvenstva BiH, sezona 2016/2017, između domaće ekipe KŽK Čelik i ekipe ŽKK Play off Ultra iz Sarajeva.

Derbi utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off Ultra na rasporedu je u srijedu 22.marta 2017. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

Prisutnim su se obratili Slobodan Kecman, šef stručnog štaba KŽK Čelik i Aldijana Iriškić, košarkašica KŽK Čelik.
Na pressu je istaknuto da se sutra u Areni igra derbi Prvenstva između Čelika i aktuelnog prvaka Play off-a iz Sarajeva. U posljednjoj utakmici protiv Orlova u Banjoj Luci Zeničanke su odigrale jednu jako tešku utakmicu, ali su na kraju izdržale pritisak i zabilježile izuzetno vrijednu pobjedu (68:77).

Šef stručnog štaba Slobodan Kecman kaže da su se dobro pripremili za tu utakmicu i da su djevojke prenijele sve ono što su se dogovili na parket i uz dobre reakcije u prelomnim trenucima pobjeda je zasluženo pripala njegovim košarkašicama. Što se tiče utakmice sa Play off-om Kecman je kazao kako im u goste dolazi jako kvalitetna ekipa koja je aktuelni prvak države.

– Oni su uz Banoviće najkvalitetnija ekipa u prvenstvu i kandidati su za titulu. Nisu puno mijenjali u rosteru u posljednje četiri godine. Iako su oni favoriti, kad igramo kući ja ne želim nikoga stavljati u ulogu favorita jer znam koga treniram i očekujem najbolje, zaključio je Kecman.

Aldijana Iriškić kaže da tokom cijele ove sezone dobro treniraju i da će protiv Play off-a dati maksimum.
– Svi ih favorizuju, ali ja bih voljela da mi napravimo iznenađenje prvenstva. Iskreno se nadam da ako damo svoj maksimum i ako budemo igrali svoju igru možemo da pružimo dobar otpor Play off-u-, kazala je Iriškić.

U narednom 18.kolu košarkašice Čelika su slobodne,

Još jednom da podsjetimo, derbi utakmica između košarkašica Čelika i Play off-a igra se u srijedu 22.marta u Areni Zenica sa početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan.

Pozivamo navijače da dođu u Arenu Zenica i da podrže ovaj uspješni i podmlađeni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u utakmici iz 17.kola bh. Lige.

Tekst E.Imamović
Foto Nedžad Glibo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno