Rukomet

U posljednjem kolu RK Čelik sa drugom postavom pobijedio RK Krajinu (41:25)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U posljednjem kolu RK Čelik sa drugom postavom pobijedio RK Krajinu (41:25) – Utakmica 11. kola Prve rukometne lige FiH. Igrana u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici, bez prisustva publike. Rezultat: 41:25 (22:13) za RK Čelik. Sedmerci: za Čelik 3 (1), a za Krajinu 1 (1). Isključenja: Čelik 16 minuta (Mensur Hadžić 3 puta po 2 minuta, crveni karton), RK Krajina 6 minuta.

RK ČELIK: Haris Muhić, Adnan Sumbuljević (10), Riad Polić, Mirsad Čelenka (4), Aldin Begagić, Faris Mrako, Admir Kišić (11), Ante Dragičević (6), Adi Mešinović (7), Slaven Šijaković, Mario Filipović, Edin Gušić, Dženan Hodžić (23 odbrane), Mensur Hadžić (3). Trener Seldin Rizvanović.

RK KRAJINA: Mirnes Rekić (6), Arman Abdagić (4), Amar Omanović (8), Amar Buljić, Ajdin Beganović (1), Eldar Kajtazović (17 odbrana, 2 penala), Ismar Abdagić (1), Adem Ćatić (5). Trener: Haris Osmanagić.

Dženan Hodžić sakupio čak 23 odbrane, a ipak primio (mnogo) 25 golova
Pored Hodžića, istakli se Adnan Sumbuljević i Adi Mešinović
Šta reći o utakmici u kojoj je drugoplasirana ekipa sa tabele – RK Čelik, u utakmici sa ekipom sa dna tabele (RK Krajina, Cazin) u posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH bila ubjeljivo nadmoćnija.

Rukometaši RK Čelika su, moglo bi se reći, odigrali trening utakmicu protiv gostujuće ekipe RK Krajine. Odmah na startu utakmice trener RK Čelika Rizvanović se odlučio da na teren pošalje drugu postavu svog tima, gdje je veći broj igrača igrao po prvi put u prvenstvu odigrao svih 60 minuta za svoj tim: Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka, Adi Mešinović, Dženan Hodžić i Mensur Hadžić, koji je igru napustio tek u 55. minuti, nakon tri kazne po 2 minuta (crveni karton).

Odličan Dženan Hodžić!

Paradoks ove utakmice je da je golman Čelika Dženan Hodžić sakupio čak 23 odbrane za 60 minuta (a na klupi su čitavo vrijeme presjedila druga dva golmana), a da je ipak Hodžić primio (jako mnogo, zahvaljujući slaboj domaćoj odbrani) čak 25 golova od mlade i slabašne ekipe Krajine!

Čim je utakmica započela, vidjelo se na terenu da je Čelik i u ovakvom sastavu nadmoćnija ekipa. Već u 8 minutu bilo je 8:0 za Čelik i tek u devetoj minuti domaća ekipa je primila prvi gol. U daljem toku utakmice bilo je samo pitanje kolika će gol razlika biti.

Da je Rizvanović momke iz prve postave uveo makar po 15-20 minuta, rezultat bi sigurno bi bio mnogo veći u korist Čelika. Recimo, kapitena Čelika Farisa Mraku uveo je tek posljednjih 4 minuta, kada je isključen mladi 17-sedamnaestogodišnji Mensur Hadžić, a samo po nekoliko minuta iz prve postave u igru su ulazili Slaven Šijaković i Edin Gušić.

Atrakcije Dragičevića i Kišića

Kada je sredinom drugog poluvremena trener ”upario” dvojicu ljevaka u ekipi Čelika (Antu Dragičevića i Admira Kišića), napravili su dar-mar u odbrani gostiju i zajedno postigli 17 golova (Kišić 11, jer je duže igrao, a Dragičević 6 golova), a izveli su i nekoliko izuzetno atraktivnih akcija i postigli sjajne golove.

Pored danas izvrsnog golmana Dženana Hodžića, u ekipi Čelika su se još istakli bek Adnan Sumbuljević (sa 10) i mlado krilo, devetnaestogodišnji Adi Mešinović (sa 7 golova). Na njih trener ubuduće sa sigurnošću može računati.

U veoma mladoj ekipi RK Krajine, koja ima rukometno znanje, talenat i požrtvovanost, istakli su se Amar Omanović sa 8 postignutih golova, te Mirnes Rekić sa 6 i Adem Ćatić sa 5 golova. Dobar je bio i mladi golman Krajine Eldar Kajtazović, koji je sakupio 17 odbrana, od čega je odbranio i 2 penala.

Čeka se odluka Gradonačelnika
Utakmicom protiv Krajine spuštena je zavjesa na jesenji dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH. RK Čelik se nalazi na čvrstom drugom mjestu, sa 10 pobjeda iz 11 utakmica, iza RK Gradačca od koga je izgubio jedinu utakmicu u prvenstvu. U Čeliku optimistički smatraju da je rezultat utakmice u Gradačcu (2 gola razlike za domaćina) nadoknadiv u uzvratnoj utakmici u Zenici u sedmom proljetnom kolu.

U rezimeu proteklog prvenstva predsjednik Kuba Pane Škrbić za naš portal kaže:

– Imamo odličan tim i sjajne igrače, od kojih je čak njih 11 igralo u Premijer ligi BiH. Bolji smo od bilo kog tima u ovoj ligi, uključujući i RK Gradačac! RK Čelik nikada u svojoj 70-godišnjoj historiji nije ”šurovao” sa sudijema, uvijek smo tražili samo pravedno i nepristrastno suđenje. Zato ćemo već sada od Rukometnog saveza tražiti da nam tu utakmicu na proljeće u sedmom prvenstvenom kolu sude nepristrastne međunarodne sudije. Sada smo odlučniji i zreliji nego ikada u uvjerenju da možemo pobijediti RK Gradačac kod kuće sa više od tri gola razlike i tako se direktno plasirati u Premijer ligu BiH, gdje nam i jeste mjesto. U svemu ovome neophodna nam je i izuzetno važna podrška i pomoć Gradonačelnika Fuada Kasumovića i Gradske uprave. Mi očekujemo da će Gradonačelnik primiti našu delegaciju ovih dana u svom kabinetu, a razlog više da nas primi je i činjenica da je RK Čelik jedina ekipa u Gradu koja u ovogodišnjem prvenstvu ima samo jedan poraz i čak 10 prvenstvenih pobjeda. Želimo da čujemo od Gradonačenika da li će Gradska uprava ispoštovati ranije dato obećanje da će podržati plasman RK Čelika u Premijer ligu i Evropu.

Pane Škrbić
Naredno, 12. kolo prvenstva u Prvoj ligi FBiH igra se 28. februara 2021. godine, a RK Čelik je domaćin rukometašima Donjeg Vakufa.

RK ČELIK ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno